Пт, 2024-03-29, 17:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:16
Дочка Тимошенко: імпічмент Януковичу може об'єднати українців
Інші останні Політичні новини
Дочка екс-прем'єр-міністра Україна Юлії Тимошенко Євгенія просить світову спільноту продовжувати тиск на Президента Віктора Януковича з метою звільнення її матері і всіх інших українських політв'язнів.

Про це Євгенія Тимошенко заявила в інтерв'ю "Голосу Америки", передає УНІАН.

"Ми просимо демократичний світ не залишати нас напризволяще, продовжувати тиск, використовувати всі можливі інструменти, щоб зупинити встановлення диктаторського режиму. Для нас важливі не якісь домовленості з режимом, а якомога швидше зупинити диктатуру", - сказала вона.

За словами Тимошенко, "якщо парламентські вибори відбудуться так, як планують вони (чинна українська влада - ред.), Україна буде втрачена для демократичного світу".

Дочка Тимошенко: ідея оголошення імпічменту Януковичу може об'єднати українців

Дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія вважає, що збір підписів за оголошення імпічменту президенту України Віктору Януковичу, ініційований Об'єднаною опозицією, може об'єднати українців, передає Інтерфакс- Україна з посиланням на ТРК "Голос Америки" в суботу, 21 липня.

"Я думаю, що перспективи цієї ініціативи зараз не дуже оптимістичні. Але потрібно пробувати. Опозиція повинна використовувати всі можливості, щоб дати зрозуміти Януковичу і всьому світові, що дії президента - політичні репресії, переслідування журналістів та громадських активістів - є неприйнятними", - заявила Євгенія Тимошенко.

"Саме тому опозиція звернулася до людей із закликом судитися з президентом за його антидержавницькі і антинародні дії протягом майже трьох років президентства. Я думаю, ця ініціатива може об'єднати людей. Якщо вони не готові вийти на вулиці, вони можуть протестувати в такий спосіб", - зазначила дочка екс-прем'єра.

Говорячи про те, як майже річне перебування за гратами Юлії Тимошенко вплинуло на її підтримку громадськістю, Євгенія Тимошенко сказала: "Рівень її підтримки досі високий і продовжує рости. Люди сприймають її як жертву несправедливого судочинства. Для українців очевидно, що це випадок політичних репресій, і вони ще більше стають на її бік".

Як повідомлялося, на початку липня Об'єднана опозиція оголосила про початок акції "Україна проти Януковича", в рамках якої почала підготовку позову до глави держави і збір підписів за оголошення імпічменту.

Євгенія Тимошенко вірить у дієвість санкцій проти українських високоурядовців

Дочка екс-прем'єр-міністра Україна Юлії Тимошенко Євгенія переконана, що введення демократичними країнами санкцій проти українських високопосадовців справить свій вплив.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Багато місяців моя мама і опозиційні партії закликали до введення таких санкцій в будь-якому вигляді. Подавалася інформація до FATF, щоб почати розслідування відмивання грошей і фінансових операцій (українськими) високопоставленими посадовими особами. Таких фактів дуже багато, опубліковані журналістські розслідування, всі про це знають. Але таке розслідування буде тривалим. Тому санкції будуть надзвичайно ефективними. Вони покажуть замішаним в корупцію посадовим особам, що за ними спостерігають, що вони повинні припинити ганебну практику, що вони не можуть одночасно і красти гроші, і переслідувати опозицію, і правити Україною, як царі", - сказала Тимошенко.

Відповідаючи на уточнююче питання: "Тобто, Юлія Тимошенко думає, що санкції будуть ефективними?", Вона сказала: "Без сумніву".

Як повідомлялося, процес євроінтеграції України ускладнений погіршенням демократії, утиском свободи слова, падінням рівня довіри до судової системи. Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу і високий представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон заявили, що Українi "нема на що і сподіватися " стосовно підписання Угоди з ЄС, поки йде згортання свобод і придушення демократичних цінностей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: імпічмент Януковичу, Дочка Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]