Чт, 2024-03-28, 10:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
Докази брехні Захарченка знайшли в опозиції і заявили, що він має добровільно піти у відставку. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко сказав неправду суспільству і, керуючись нормами етики та офіцерської честі, має добровільно подати у відставку.

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини", голова підкомітету парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Олександр Дубовой, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, існують як мінімум два відеозаписи, які підтверджують, що міліція супроводжувала БРДМ, через який виникла бійка під час акцій у Києві 18 травня.

"На першому відео, відзнятому репортером інформаційного агентства АР Дмитром Власовим та опублікованому на сайті видання "Кореспондент", видно, що військову машину супроводжує патрульний автомобіль ДАІ з включеними спецсигналами при переїзді перехрестя вулиць Інститутської та Хрещатика. Також на відео можна побачити, що на перехресті стоїть співробітник ДАІ, який не вчиняє жодних дій для зупинки БРДМ, який рухається слідом за патрульним автомобілем", - сказав Дубовой.

Він повідомив, що у його розпорядженні є ще один відеозапис, який викриває неправду міністра Захарченка. На відеозапису, відзнятому мобільним телефоном на вулиці Інститутській, видно, що саме співробітник ДАІ дає команду рухатися водієві БРДМ.

"Патрульна машина здає назад, з вікна автомобіля водій міліцейського екіпажу махає рукою водієві БРДМ і той пристроює військовий автомобіль в колону слідом за патрульною машиною", - розповів Дубовой.

За його словами, обидва відео є доказами того, що Захарченка втягнули у політичні ігри і фактично зробили співучасником провокації 18 травня, бо саме міліція забезпечувала проїзд скандального БТР, на якому були відсутні державні номери.

"Міністра внутрішніх справ, як авторитетного, порядного, чесного керівника, який може служити прикладом до особового складу МВС, більше в Україні немає. Виникає закономірне запитання, як себе має почувати рядовий співробітник міліції, за якою він мораллю діятиме, якщо його міністр так безчесно говорить неправду з трибуни парламенту всьому українському суспільству", - заявив депутат.

Саме тому, на думку Дубового, Захарченко має добровільно подати у відставку та принести вибачення українському народові та Верховній Раді, якщо для нього офіцерська гідність і честь – не порожні слова.

Депутат також повідомив, що звернеться до Генпрокуратури з вимогою встановити особи співробітників ДАІ, які супроводжували БРДМ на патрульному автомобілі, та всупереч законодавству і посадовим інструкціям не зупинили рух військової машини без державних номерних знаків.

Журналісти зафіксували, як троє чоловіків спостерігали за мітингом 18 травня з даху готелю "Інтерконтиненталь".

Про це написало видання "Хвиля".

Згідно з інформацією, один з чоловіків сильно схожий на главу Міністерства внутрішніх справ Захарченка.

"Враховуючи режимність об'єкту, простому смертному туди потрапити було б проблематично. Тим більше, що під час акцій протесту на дахах, як правило, розташовуються снайпери. Значить, спостерігачі мали достатньо високий статус, щоб їх туди допустили", - зазначили журналісти, а також оприлюднили фото, зроблені в районі Михайлівської площі.

"На фото видно чоловіка, явно схожого на міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка", - сказано у матеріалі.

Як відомо, журналіст "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф "Комерсанту" Влад Содель почали знімати бійку під час мітингу 18 травня. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

У понеділок МВС почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів.

21 травня Вадим "Румун"-Тітушко заявив, що був найнятий на стороні опозиції й не бив Сніцарчук, а захищав її.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: докази брехні Захарченка, опозиція, відставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]