Вт, 2024-04-16, 07:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:43
Докази РНБО - аудіозапис, як російський МіГ-29 підбив український Су-25. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Рада національної безпеки та оборони України надала докази, що 16 липня російський винищувач МіГ-29 підбив український Су-25.

16 липня увечері військова розвідка України зафіксувала факт застосування літаків російських Військово-повітряних сил проти літака Су-25 Повітряних сил України в районі населеного пункту Амвросіївка.

Українська розвідка «супроводжувала» політ літака МіГ-29 зі складу 19 винищувального авіаційного полку 1-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го Командування повітряних сил Росії (базується у Ростовській області). Про це сьогодні повідомив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у кризовому медіа-центрі.

Як поінформував Лисенко, у період з 18:48 по 19:49 (за київським часом) наземний пункт управління авіації Збройних сил Росії (позивний – «Рапіра») здійснював наведення літака МіГ-29 (позивний пілота – «221») для знищення повітряної цілі на території України.

«Під час повітряного бою російський винищувач тричі наводився на український літак для гарантованого пуску ракети. МіГ-29 завдав 1 ракетний удар по літаку Військово-повітряних сил України. Завдяки майстерності українського пілота, виконаних ним протиракетних маневрів прямого влучення у літак і його знищення не відбулося. Ракета влучила у сопло двигуна і пілот здійснив аварійну посадку. Літак збережений», – повідомив Лисенко.

Рада національної безпеки й оборони України оприлюднила аудіозапис наведення пілота літака-винищувача «МіГ-29» ЗС Російської Федерації на ціль на території України – на військовий літак «Су-25».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: аудіозапис, як російський МіГ-29 підбив українс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]