Сб, 2024-04-20, 11:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Доходи держбюджету перевиконано на 12 мільярдів - Насіров
Інші останні Економічні новини

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявляє про перевиконання державного бюджету України за доходами за підсумками 5 місяців, при цьому за деякими статтями ситуація "дуже напружена".

Про це Насиров заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна", опублікованому сьогодні, 25 червня.

"На кінець травня дохідна частина бюджету виконана. Перевиконання — мільярдів 12... Виконання дохідної частини бюджету залишається досить напруженим, особливо нас хвилює динаміка у другому півріччі", - додав глава ДФС.

Говорячи про "проблемні" статті бюджету, Насіров уточнив, що в основному йдеться про рентні платежі - "на бурштин, на газ".

"Там є об'єктивні причини та проблеми: показники за цими статтями завищені. Ми це питання піднімали і в кінці минулого року, коли верстався бюджет, і на початку цього. Очікування з видобутку не відповідають дійсності, а взяти ренту за невидобутий газ неможливо. Але по всім іншим статтям ситуація стабільна", - зазначив він.

Окрім того, однією з причин не надто значного перевиконання надходжень Насіров вважає зміцнення гривні в останні місяці.

"У комплексі це добре, але з точки зору виконання дохідної частини бюджету — погано. І по податковому напрямку, і, особливо, по митному напрямку, адже там надходження формуються в основному з доларової вартості, і в результаті ми отримуємо не плюс, а мінус", - пояснив Насіров.

Разом з тим, говорячи про можливі джерела наповнення бюджету, за словами Насірова, ДФС "покладає надії" на збільшення митних зборів.

Відзначимо, Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах.

Проте, "бурштинова мафія" вивозить ці корисні копалини, обходячи податки, і, за дивним збігом, українська влада цьому не заважає.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: Насіров, доходи держбюджету, перевиконання, 12 мільярдів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]