Чт, 2024-03-28, 22:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:56
Доку Умаров має намір зірвати Олімпіаду 2014
Інші останні Новини російської федерації
Лідер північнокавказьких бойовиків-ісламістів Доку Умаров опублікував в Інтернеті відеозвернення, в якому закликав своїх прихильників докласти всіх зусиль, щоб перешкодити проведенню Олімпіади в Сочі, наміченої на 2014 рік. Мораторій на удари по російських цілях за межами Північного Кавказу скасовується, оголосив Умаров, пише NEWSru.com.

"Миротворча ініціатива Імарату Кавказ щодо заморожування бойових операцій на території Росії була сприйнята в Москві як слабкість, а не як акт доброї волі, - пояснюють ісламісти на сайті "Кавказ-центр", де з'явилося відео. - Окупанти і маріонетки лише посилили переслідування мирних мусульман і збільшили кількість убитих мирних жителів".

У відеозаписі, розміщеному на YouTube, ватажок забороненої міжнародної терористичної організації "Імарат Кавказ" заявив, що росіяни хочуть "провести Олімпіаду на кістках наших предків". Він закликав ісламістів використовувати "будь-які методи, дозволені Аллахом".

На кадрі Умаров сидить у лісі на тлі вивішеного на деревах чорного прапора з арабськими написами, по обидві руки від нього розташувалися два його бородатих соратники. Одягнений у камуфляжну куртку лідер бойовиків говорить спокійним тоном у монотонній манері. Чути, як навколо співають птахи.

Зазначивши, що його сподвижники - частина "глобального джихаду", Умаров звернувся до моджахедів Кавказу.

Лідер бойовиків нагадав про свої останні "миротворчі заяви", де були проявлені "милість, добрість з нашого боку", проте "окупанти" (невірні) не розуміють доброти і вважають її за прояв слабкості, сказав Умаров. За його словами, це вони довели своїми "варварськими діями" на Кавказі.

У лютому Умаров у подібному відеозверненні справді закликав своїх послідовників уникати нападів на мирні об'єкти в Росії і обмежити атаки на цивільних осіб.

За словами Умарова, після заяв, що бойовики не будуть чіпати мирні об'єкти, окупанти повною міццю "обрушилися" на мирне населення Кавказу і "мирні місця, де мешкають моджахеди". Тому кожен "варварський" удар мав адекватну відповідь, сказав лідер бойовиків.

"Сьогодні ми повинні довести до тих, хто мешкає в Кремлі, не до народу, а саме до тих, що мешкають у Кремлі, безбожників, що наша доброта - це не наша слабкість".

"Сьогодні вони, зневажаючи наші ісламські землі, зневажаючи наші ісламські закони, проводять спартакіаду на території Татарстану. Знаючи наші ісламські закони, не шануючи ніякі закони, проводитимуть сатанинські ігри", - продовжив Умаров, маючи на увазі Олімпіаду 2014 року.

"Ми також знаємо, що на кістках наших предків, на кістках багатьох-багатьох справжніх мусульман, загиблих і похованих на території наших земель уздовж Чорного моря, сьогодні вони збираються проводити Олімпіаду", - зазначив Умаров.

"Ми, як моджахеди, зобов'язані не допустити цього будь-якими методами, які нам дозволить здійснити Аллах", - заявив ватажок бойовиків.

Умаров закликав кожного моджахеда докласти "максимум зусиль", щоб зірвати ці "сатанинські танці на кістках наших предків. За це всі будуть винагороджені Всевишнім", - пообіцяв він.

Достовірність запису підтвердити не вдалося, хоча ролики з Умаровим в минулому регулярно з'являлися на сайті, де опубліковано цьогорічне послання з погрозами.

Доку Умаров у попередніх відеозверненнях заявляв, що великі теракти останнього часу, зокрема, підрив "Невського експреса" в 2009 році і вибух в аеропорту "Домодєдово" в січні 2011 року, здійснені за його наказом.

Умаров тривалий час перебуває у федеральному розшуку за звинуваченнями в грабунках, вбивствах, викраденнях людей, скоєнні терактів, поширенні закликів до повалення влади і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

У своїх зверненнях до сподвижників Умаров неодноразово заявляв, що веде джихад з метою захистити іслам і звільнити мусульманські землі Кавказу від влади невірних.

Рік тому ФСБ Росії і Служба держбезпеки Абхазії оголосили про припинення спроби бойовиків Умарова влаштувати теракти в районі Сочі - тоді повідомлялося про виявлення відразу десяти схованок зі зброєю.

Терористична загроза з боку бойовиків згадувалася і в опублікованій у травні критичній доповіді Бориса Нємцова та Леоніда Мартинюка про Олімпіаду як один із семи ризиків, здатних зіпсувати Ігри-2014.

Джерело в силових структурах РФ, коментуючи нове звернення Умарова, заявило, що російські правоохоронні органи "ретельно відслідковують всі можливі погрози, які виходять від бойовиків в Інтернеті, які таким чином намагаються заявити про себе".

"На сьогодні після цілої серії успішних спецоперацій терористичне бандпідпілля серйозно ослаблене, і воно намагається заявити і нагадати про себе подібними виступами в Інтернеті", - зазначив співрозмовник агентства. Водночас він визнав, що повністю виключити можливість загрози не можна, і для припинення подібних задумів "вживаються всі можливі, зокрема профілактичні, заходи".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 951 | Додав: nowyny | Теги: Доку Умаров, зірвати олімпіаду 2014 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]