Чт, 2024-03-28, 21:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Документальний фільм про Майдан готує режисер "Поводиря"
Інші останні Культурні новини

Режисер культової стрічки "Поводир" Олесь Санін готує новий документальний фільм про криваві події в Україні під час Революції Гідності, передає Майдан Прес Центр.

Навесні 2016 року на екрани вийде документальний фільм Олеся Саніна, події в якому починаються на Майдані під час Революції Гідності і тривають до оголошення антитерористичної операції на сході України.

За словами режисера, знімальна група фільму змішана — українсько-американська. Так він створює універсальне кіно для всього світу, а не продукт виключно для внутрішнього українського ринку. При цьому він робить ставку саме на так зване глядацьке кіно.

Нагадаємо, світова прем'єра фільм "Поводир" відбулася 16 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі, де в національному конкурсі команда фільму (актор Станіслав Боклан і оператор Сергій Михальчук) здобула дві нагороди.

Стрічка вийшла в прокат 12 листопада 2014 року й охопила 130 кінозалів по всій Україні. У деяких кінотеатрах її можна було подивитися з тифлоперекладом для незрячих.

Висування фільму "Поводир" на отримання премії Американської кіноакадемії "Оскар" призвело до скандалу в Українському Оскарівському комітеті, який покинула частина членів, а Асоціація продюсерів України пообіцяла реформувати комітет. Зрештою, "Поводир" так і не потрапив до числа фіналістів "Оскара".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: документальний фільм, режисер Поводиря, майдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]