Пт, 2024-04-26, 01:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:25
Домовитися з ПР про "кнопкодавство" опозиція не змогла і залишила засідання
Інші останні Політичні новини

Представники опозиційних партій знову залишили засідання підготовчої депутатської групи. На початку засідання вони знову вимагали від провладних фракцій висловити позицію щодо голосування за постанову та законопроект щодо зміни в регламент про персональне голосування.

Разом з тим, голова ВР Володимир Литвин нагадав, що це питання обговорювалося на погоджувальній раді в результаті чого було прийняте рішення голосувати у вівторок лише за бюджет і "жодна фракція не висловила заперечення проти цього". Після цього Андрій Кожем'якін посварився з Литвином, сказавши, що "Литвин говорить неправду", передає "Українська правда".

"Заперечень не було, підніміть стенограму, бо ви мені вже також набридли своїми повчаннями", - відповів Литвин і запропонував робочій групі зайнятися питаннями щодо розсадки депутатів у залі і розселення іногородніх. У відповідь опозиційні депутати спитали яким питанням розглядатиметься персональне голосування, щоб встигнути повернутися на робочу групу після розгляду цього питання.

"Якщо ви хочете піти, а потім прийти, то слідкуйте самі", - відповів Литвин після чого опозиціонери покинули засідання.

Партія регіонів хоче перенести практику "кнопкодавства" у нову Раду, каже депутат Кириленко

Фракція Партії регіонів має намір перенести практику неперсонального голосування і на роботу наступного скликання Верховної Ради, вважає народний депутат України В'ячеслав Кириленко.

"Тепер чітко зрозуміло, що ганебну практику "кнопкодавства" Партія регіонів хоче перенести і на наступну Верховну Раду, а це кричуще порушення Конституції і в загальному всього того, що від нас вимагають виборці", - сказав Кириленко журналістам після того, як представники опозиції залишили засідання робочої групи з підготовки першого пленарного засідання Верховної Ради нового скликання, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що опозиція братиме участь у наступних засіданнях робочої групи в разі, якщо на ньому розглядатиметься питання про персональне голосування. Депутат також нагадав, що опозиція як і раніше наполягає, щоб завтра, в останній день роботи нинішнього складу українського парламенту, до порядку денного було включено і розглянуто проект постанови про персональне голосування.

Раніше народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Юрій Одарченко заявив, що якщо провладна більшість проігнорує вимогу опозиції щодо забезпечення персонального голосування, опозиція блокуватиме роботу нової Верховної Ради.

Тим часом, перший президент України Леонід Кравчук переконаний, що необхідно ухвалити поіменне голосування народних депутатів у Верховній Раді, зокрема завдяки використанню сенсорної кнопки. Про це він заявив під час свого виступу на Всеукраїнській конференції "Наука державного управління: досягнення, завдання, перспективи".

"Якщо ви хочете, то дайте доручення голові Верховної Ради, який і сам би про це міг сказати, що я забезпечив технічне виконання цього положення Конституції. Це дуже просто - сенсорна кнопка для того, щоб кожен депутат не був "піаністом": однією рукою він тримає на сенсорі кнопку, а другою голосує. Тобто бігати по ряду він не зможе", - сказав Кравчук.

Опозиція запропонувала два шляхи забезпечення особистого голосування в парламенті, каже Яценюк

Ключова вимога опозиції – це забезпечення особистого голосування у Верховній Раді і позбавлення Михайла Чечетова роботи. Про це заявив у коментарі парламентським журналістам голова Ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Яценюк у понеділок, 3 грудня.

За його словами, те, що запроваджено цим ганебним парламентом в таких формах, повинно бути скасовано. "Кожен народний депутат України повинен голосувати за себе особисто і нести персональну відповідальність. Це вимога Конституції і закону", повідомляє прес-служба Політичної Партії "Фронт Змін".

Яценюк наголосив, що опозиція внесла до парламенту постанову щодо увімкнення системи особистого голосування, а також зміни до закону про регламент для його забезпечення особистого голосування.

"Ми очікуємо відповіді від Партії регіонів і так званої більшості - чи готові вони виконувати Конституцію, припинити той безлад, який був у Верховній Раді, та нести відповідальність перед народом України за свої діяння", - наголосив він.

Голова Ради Об’єднаної опозиції наголосив, що опозиція запропонувала два варіанти забезпечення особистого голосування. Перший – це увімкнення системи "РАДА", яка вже змонтована і яка унеможливлює голосування за іншу особу. "Другий варіант – це прийняття закону, який передбачає, що електронною системою голосування можна голосувати тільки в тому випадку, якщо вона унеможливлює голосування за іншу особу. А якщо одна людина голосує за двох чи за 10, то таку систему треба відключати і голосувати виключно бюлетенями", - зазначив Яценюк.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1120 | Додав: adminA | Теги: залишила засідання, опозиція, кнопкодавство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]