Вт, 2024-04-23, 22:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:07
Домовився з митниками і відновив роботу український тракторний гігант
Інші останні Економічні новини
ПАТ Харківський тракторний завод (ХТЗ) врегулювало питання, пов'язані з призупиненням оформлення імпортних комплектуючих для підприємства, і відновить роботу з 22 жовтня, повідомив гендиректор ХТЗ Владислав Губін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми прийшли до повної згоди. На сьогоднішній день протиріч між митною службою, Міністерством доходів і зборів та Харківським тракторним заводом більше не існує. Від завтрашнього дня Харківський тракторний завод відновлює виробництво", - заявив він 21 жовтня після зустрічі з керівництвом ГУ Міндоходів і зборів у Харківській області та Харківської митниці.

Відповідати на запитання про збитки підприємства за час простою Губін не став, як і не уточнив, яким чином вдалося залагодити конфлікт з Міндоходів.

"Були питання з боку митниці, були питання з нашого боку. Ми їх врегулювали, і більше цього не буде", - сказав голова підприємства.

Нагадаємо, що ХТЗ обіцяв з 18 жовтня зупинити роботу у зв'язку припиненням з 9 жовтня оформлення на митному терміналі Харківської митниці декларацій основних постачальників ХТЗ - російських підприємств. У Міндоходів заявили, що поставки зупинені в очікуванні додаткових документів для підтвердження їх митної вартості. У свою чергу ХТЗ заявив, що надав всі документи вчасно.

ХТЗ випускає колісні та гусеничні трактори, а також дорожньо-будівельну техніку на базі тракторів. Стратегічним партнером ХТЗ з лютого 2007 року є російська група ГАЗ, підконтрольна Олегу Дерипасці. ХТЗ також є основним постачальником тракторів для НАК Украгролізинг. За підсумками 2012 року ХТЗ виробив 1,653 тис. тракторів, виручка від реалізації перевищила 635 млн грн, податки склали більше 79 млн грн.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: митниками, український тракторний гігант | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]