Сб, 2024-04-20, 05:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Донбас відновлять за гроші олігархів - Україна не піде на легалізацію "ДНР" і "ЛНР"
Інші останні Новини з регіонів України

Легалізації самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" не буде, запевнив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Легалізувати терористів - так звані ДНР і ЛНР - ніхто не дозволить, і це моя політична позиція", - сказав прем'єр на засіданні уряду в середу, 17 вересня, коментуючи ухвалений закон про особливий статус деяких районів у Донецькій і Луганській областях.

За словами Яценюка, ухвалення цього законопроекту було потрібне для встановлення миру, щоб запобігти загибелі українців.

16 вересня Верховна Рада закритому режимі підтримали законопроект президента Петра Порошенка №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Також депутати ухвалили законопроект № 5082 "Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької і Луганської областей".

Для відновлення Донбасу буде створено спецфонд

Яценюк доручив Міністерству фінансів України підготувати законодавчу базу для створення Спеціального фонду з відновлення деяких районів Донбасу.

"Я дав доручення Міністерству фінансів підготувати відповідний проект закону про створення Спеціального фонду відновлення окремих територій Донецької та Луганської областей, який повинен наповнюватися: перше - з пожертвувань і фінансування українських олігархів", - заявив він, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

Другим пунктом фінансування цього спецфонду прем'єр назвав міжнародну донорську допомогу.

"І третє, ми можемо з державного бюджету давати туди кошти, якщо ми відновимо повністю контроль над усією територією, підприємства почнуть працювати і сплачувати податки у центральний бюджет. А забирати гроші у Львова, Полтави, Києва, Житомира, у пенсіонерів України... і відправляти їх на відновлення територій, які ми не контролюємо, ми не будемо", - наголосив прем'єр-міністр України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: Донбас, гроші олігархів, україна, ДНР і ЛНР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]