Чт, 2024-04-25, 11:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:50
Допустити українських рятувальників на шахту ім. Засядька вимагають Порошенко і Яценюк
Інші останні Надзвичайні новини

Президент України Петро Порошенко вимагає допустити на місце аварії на шахті ім.Засядька українських рятувальників і співробітників правоохоронних органів.

"Президент... вимагає допуску на місце трагедії українських рятувальників і правоохоронців", - написав прес-секретар президента Святослав Цеголко в Twitter у середу, 4 березня.

За його словами, після офіційного підтвердження кількості загиблих Україна приспустить прапори, оголосивши жалобу.

Донецькі бойовики не пустили 60 українських рятувальників на шахту ім. Засядька в Донецьку, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Сьогодні з самого ранку я дав вказівку ДСНС і Міністерству енергетики відправити гірничо-рятувальні бригади з метою витягнути шахтарів із забою для того, щоб подолати наслідки цієї аварії і врятувати життя шахтарів", - сказав прем'єр.

За його словами, було дано вказівку відправити 6 бригад по 10 чоловік у кожній бригаді.

"Але російські терористи не дали можливості українським гірничорятувальним бригадам дійти до місця і допомогти витягнути людей і врятувати життя людей", - сказав він.

Яценюк звернувся до Росії дати вказівки пропустити на місце аварії українських рятувальників, щоб врятувати життя шахтарів.

Волинець: на даний момент невідома доля 32 шахтарів

У свою чергу голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в Фейсбуці повідомив, що доля 32 гірників невідома. "16 з різними ступенями травматизму і опіку піднято на поверхню. Зараз п'ятеро з них перебувають в опіковому центрі, двоє - у травматології, дев'ять - у лікарні профзахворювань. Одного гірника знайшли без ознак життя", - написав він.

За словами Волинця, зараз доля 32 гірників невідома, 24 з них - з ділянки №2, 6 - з ділянки прохідницьких робіт, 1 - з МГО (монтаж-демонтаж обладнання), 1 - з ГКР (гірничо-капітальних робіт). Силами бійців гірничорятувальних загонів окупованих територій ведуться аварійно-рятувальні роботи.

"Цього вочевидь недостатньо, тому що загони кадрово недоукомплектовані, адже торік 700 бійців гірничорятувальної служби перебралися з окупованих земель на територію, підконтрольну українській владі", - пише Волинець.

Він також повідомив, що наші рятувальники готові були надати допомогу, але "від керівництва так званої "ДНР" отримали ввічливу відмову. Нічого дивного в цьому немає, адже там, де вбивають людей тисячами, доля кількох десятків мало кого цікавить з тамтешніх керівників".

Нагадаємо, на шахті ім. Засядька в Донецьку, на непідконтрольній Україні території, сьогодні вранці, 4 березня, стався вибух. На сайті Донецької ОДА повідомляється, що, за оперативними даними, на 9.30 одна людина загинула, шестеро зазнали опікових травм різного ступеня тяжкості, ще 43 гірники перебували у недосяжній зоні. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: шахту ім. Засядька, українських рятувальників, Порошенко і Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]