Чт, 2024-03-28, 12:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Дорозслідування справи Кучми: у Гонгадзе бачать, що її хотіли закрити ще вчора
Інші останні Політичні новини

Печерський районний суд Києва продовжить розгляд скарги другого президента України Леоніда Кучми (1994-2005) на постанову Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи стосовно нього 9 грудня, о 9.00, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Про це заявила суддя Галина Супрун після закінчення засідання суду за скаргою адвокатів Кучми в середу ввечері.

Суд оголосив матеріали, що містяться в трьох томах кримінальної справи проти Кучми.

Всього у справі за обвинуваченням екс-президента в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе є 26 томів.

Оголошення матеріалів затягнулося через те, що представник інтересів у суді вдови Георгія Гонгадзе - Мирослави Гонгадзе - Валентина Теличенко, а також адвокати екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка попросили суд оголошувати всі матеріали, що містяться в кримінальній справі.

Як заявив у середу пізно ввечері адвокат екс-президента Леоніда Кучми Віктор Петруненко, досудове слідство у справі за звинувачення другого президента України Леоніда Кучми (1994-2005) в причетності екс-президента до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе було відновлено за клопотанням захисту Кучми.

"Слідство було відновлено за нашим клопотанням. На нашу думку, це допоможе встановленню істини у справі, і дозволить зібрати додаткові докази невинуватості Леоніда Даниловича", - сказав Петруненко в середу пізно ввечері, коментуючи інформацію про поновлення досудового слідства у "справі Кучми".

Кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Його звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень, що призвело згодом до вбивства журналіста Гонгадзе. Плівки майора управління Держохорони Мельниченка визнано речовим доказом у справі.

Кучмі було висунуто звинувачення, взято підписку про невиїзд і проведено очну ставку з екс-начальником департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексієм Пукачем і Мельниченком. Пізніше підписку про невиїзд було скасовано.

Адвокати Кучми стверджують, що кримінальну справу проти колишнього глави держави порушили незаконно. Вони посилаються, зокрема, на рішення Конституційного суду, за яким не можна зводити обвинувачення на доказах, отриманих незаконним шляхом.

Захисник родини Гонгадзе вважає, що суд планував закрити "справу Кучми" у середу

Суддя Печерського районного суду Києва Галина Супрун мала намір у середу скасувати постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи стосовно другого президента України Леоніда Кучми (1994-2005) в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, припускає адвокат потерпілої сторони.

"Складається враження, що суддя намагалася швиденько реалізувати задум Генеральної прокуратури України і захисників обвинуваченого про те, щоб скасувати постанову про порушення кримінальної справи", - сказала в середу пізно ввечері після закінчення судового засідання за скаргою адвокатів Кучми представник інтересів вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

Вона підкреслила, що ця її особиста думка ґрунтується на тому, що суддя поспішала розглянути скаргу, не надала часу сторонам у процесі для ознайомлення з матеріалами справи. Разом з тим, як зазначила адвокат, у зв'язку з її проханням, а також проханням захисту екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка суд був змушений оголошувати всі матеріали кримінальної справи, що й затягнуло слухання скарги.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1170 | Додав: adminA | Теги: Георгій Гонгадзе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]