Пт, 2024-03-29, 02:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Дослідження - 4 мільйони українців є трудовими мігрантами
Інші останні Економічні новини

Загальна оцінка трудових мігрантів з України за 2015-2017 роки становить 4 млн осіб.

Про це повідомила економіст Центру економічної стратегії Юлія Руда, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас вийшло 4 млн трудових мігрантів за 2015-2017 роки... Це не означає, що всі вони перебувають за кордоном. Серед них одночасно за кордоном перебувають 2,6-2,7 млн осіб", - розповіла вона на прес-конференції в середу в Києві.

За даними експерта, найпопулярнішими напрямками трудової міграції є Росія та Польща.

"Ми подали запит до Держприкордонслужби, і з’ясувалося, що від часу минулого перепису населення, який відбувся у 2001 році, з України виїхали близько 6,3 млн українців. Що це за цифра? Це перетин кордонів, здійснений українцями до інших країн, і не було перетину назад в Україну", - розповіла експерт.

Руда додала, що менше половини таких "виїздів без повернення" були здійснені до Російської Федерації (3 млн), решта - до країн ЄС.

За її словами, за 2015-2017 роки з країни виїхало близько 600 тис. українців.

Детальніше про те, скільки коштує легальне працевлаштування в Польщі, кого шукають польські компанії і чому рівень заробітків українців зростає, читайте у статті За довгим злотим. Як українці офіційно влаштовуються на роботу у Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 687 | Додав: adminA | Теги: дослідження, трудові мігранти, 4 мільйони українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]