Сб, 2024-04-20, 12:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
Дослідження - у Польщі кожна п’ята фірма має працівників з України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Польщі кожна п’ята фірма має працівників з України – дослідження

Кожна п’ята польська фірма має у своєму штаті працівників з України.

Про це свідчать результати дослідження "Барометр трудової міграції", який підготували рекрутингова компанія Personnel Service, Державна служба зайнятості України та організація "Роботодавці Польщі", повідомляє RMF24.

У порівнянні з початком року кількість польських фірм, які наймають українців, зросла на 10%.

Найбільше працівників з України у фірмах туристичної галузі, зокрема готельній, а також у сільському господарстві та переробці.

Найчастіше українців наймають великі польські компанії – 40% з них декларують найм працівників з-за східного кордону. У середніх за розміром підприємствах цей показник складає 29%, в малих – 18%. Разом з тим саме невеликі фірми найбільше наростили найм українців – з 9 до 18%.

Середня зарплата українців у Польщі зараз становить від 2,5 до 3,5 тисяч злотих (580 - 815 євро).

"На початку року уряд зробив перші кроки у напрямку позитивних змін у міграційній політиці. Введено серед інших новий вид дозволу на сезонну роботу, який виявився чудовою ідеєю. За даними Міністерства у справах сім'ї, праці і соціальної політики, тільки в першій половині 2018 року було подано 157 тис. таких заяв. Однак, з огляду на масштаби явища української імміграції, подальші зміни необхідні", - каже Кшиштоф Інглот, генеральний директор Personnel Service.

Зокрема, найбільше польські працедавці і самі українські працівники очікують на збільшення терміну легальної праці в країні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: працівники України, п’ята фірма, Польща, дослідження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]