Сб, 2024-04-20, 13:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Доступ до таємних планів Асада щодо придушення повстання отримав міжарабський телеканал
Інші останні Новини світу

Міжарабський телеканал Al Jazeera отримав доступ до документів, в яких міститься підготовлена сирійськими спецслужбами стратегія придушення антиурядових виступів, йдеться в повідомленні на інтернет-сайті телеканалу.

Як передає "Интерфакс", документи налічують 1,4 тисячі сторінок, де йдеться, що демонстранти ні в якому разі не повинні увійти в Дамаск, а також викладаються плани уряду з придушення протестів у містах Ідліб і Алеппо.

В одному з документів міститься прямий наказ надати фінансову і моральну підтримку прихильникам Башара Асада в Алеппо.

Телеканал стверджує, що документи були надані Абдель Маджідом Баракат, який до недавнього часу працював в уряді, а потім втік до Туреччини. За його словами, кожен вечір в 19:00 в Дамаску збираються керівники розвідки і служб безпеки і обговорюють події в країні за день і розробляють накази.

Зауважимо, що у ніч проти понеділка, 19 березня, в одному з районів Дамаска зав'язався бій між повстанцями і військами, відданими президенту Асаду. За словами очевидців, в районі Ель-Мезе чути стрілянину з кулеметів і гранатометів. До району введено важку артилерію. При цьому Ель-Мезе є одним зі стратегічно важливих районів сирійської столиці, який дуже добре охороняється. Там розташовані деякі об'єкти служби безпеки Сирії, а також будинки кількох високопоставлених співробітників цих служб, зокрема одного родича Асада.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: таємних планів Асада, придушення повстання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]