Вт, 2024-04-16, 08:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
Доведеться фокусуватися на тому, що є - Столтенберг про угорську блокаду України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Столтенберг про угорську блокаду України: доведеться фокусуватися на тому, що є

Генеральний секретар НАТО підтвердив, що на саміті Альянсу не буде ухвалене рішення про включення України до формату Партнерства посилених можливостей.

Про це він заявив на конференції NATO Engages, що відбувається в Брюсселі в рамках саміту НАТО у відповідь на запитання української депутатки Ганни Гопко.

"Я не чекаю рішення про Партнерство посилених можливостей на цьому саміті, але я знаю, що ми підтвердимо підтримку на адресу України", - сказав він.

Столтенберг не підтвердив, але і не заперечив твердження Гопко про те, що рішення про цей статут заблокувала Угорщина, натомість порадив Україні розвивати співпрацю у наявних форматах.

"Ми маємо багато інших інструментів. У нас є Річний національний план, є Комісія Україна НАТО, є Комплексний пакет допомоги, є трастові фонди. Отже, ми маємо багато різних шляхів співпраці з Україною нам варто сфокусуватися на тому що є, а Україна має фокусуватися на реформах", - зауважив він.

Минулого тижня голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко заявив, що НАТО поки не готове запросити Україну до програми для особливих партнерів Enhance Opportunity Program.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: угорська блокада України, столтенберг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]