Сб, 2024-04-20, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
Довгостроковий рейтинг Греції до рівня "вибірковий дефолт" агентство Standard & Poor's знизило
Інші останні Новини світу

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий рейтинг Греції до рівня "вибірковий дефолт" (SD) услід за оголошенням Афін про початок процесу реструктуризації боргу. Пониження рейтингу стало реакцією на включення Грецією в умови обміну положення про колективні дії (collective action clauses), яке змушує до проведення свопу і списання частини номінальної вартості паперів зокрема і тих інвесторів, які добровільно не погодяться взяти участь в реструктуризації, передає "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні S&P йдеться, що після завершення обміну (очікується, що це станеться 12 березня) рейтинг Греції може бути підвищено до "CCC".

До нинішнього зниження рейтинг країни перебував на рівні "CC" за версією S&P, на два щаблі вище за дефолтний рівень.

За підсумками обміну інвестори отримають нові папери з номіналом 46,5% номінальної ціни нинішніх облігацій. З урахуванням процентних виплат сумарні втрати утримувачів грецького боргу досягнуть майже 75%.

Fitch понизило наприкінці минулого тижня довгострокові рейтинги дефолту емітента Греції за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті одразу на два щаблі - до рівня "С" з "СCC". Як зазначає Fitch, обмін облігацій, якщо його буде здійснено, розглядатиметься як "проблемний своп держборгу" (distressed debt exchange).

"У разі реалізації програми обміну боргових зобов'язань Греції, запропонована приватним кредиторам з метою понизити борговий тягар країни, розглядатиметься як подія дефолту, а РДЕ Греції буде знижено до рівня "обмежений дефолт" після завершення обміну", - підкреслюється в прес-релізі.

Ризик дефолту Греції залишається високим, попри домовленості про списання істотної частини її держборгу, заявили в понеділок аналітики рейтингового агентства Moody's Investors Service. Найближчим часом агентство планує опублікувати докладнішу доповідь про ситуацію в Греції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: агентство Standard & Poor's знизило | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]