Чт, 2024-04-25, 13:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
Дозволять розкуповувати іноземцям українську землю. Влада вже готує законодавчу базу
Інші останні Економічні новини
Парламент схвалив у першому читанні проект закону щодо права власності на землю. За відповідне рішення проголосували 233 депутати, йдеться у повідомленні на сайті Верховної ради.

Проектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу, якими розширюється коло осіб, що можуть набувати у власність земельні ділянки із земель державної та комунальної власності.

Законопроектом пропонується норма, за якою іноземці та особи без громадянства можуть набувати права власності на землю несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що належать їм на праві приватної власності.

Також у документі передбачено, що іноземні держави, міжнародні урядові та неурядові організації, зацікавлені у придбанні земельних ділянок у власність із земель державної або комунальної власності, повинні подавати клопотання з цього питання до уряду.

Нагадаємо, депутати відмовилися 18 вересня скасувати закон щодо створення земельного банку, який фактично створює передумови для функціонування ринку землі.

Верховна Рада ухвалила закон про створення земельного банку 7 вересня 2012 року. "За" проголосувало 242 депутати при мінімально необхідних 226.

Закон, який має набрати чинності 1 січня 2013 року, передбачає створення Державного земельного банку, який повинен надавати сільськогосподарським підприємствам кредити до 5% від ставки Нацбанку.

Закон передбачає, що Кабінет міністрів передає земельні ділянки сільгосппризначення державної власності до статутного капіталу державного земельного банку.

Цей банк належить державі і не підлягає приватизації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: іноземцям, Українську землю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]