Пт, 2024-04-19, 23:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
"Другий Титанік" затонув через капітана, заявив власник. Жертв побільшало. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Капітан затонулого італійського судна Costa Concordia Франко Скеттіно припустився помилки у своїх рішеннях. Про це повідомляє агентство France-Presse з посиланням на власника лайнера, судноплавну компанію Costa Crociere.

"Трапилося так, що командир судна допустив помилки, ухвалюючи рішення, які призвели до серйозних наслідків", - йдеться в заяві судновласника, яким володіє агентством.

Там зазначається, що Скеттіно також "не вжив заходів, передбачених на випадок надзвичайної ситуації", передає РИА "Новости". 

Прокуратура тосканської провінції Гроссето порушила кримінальну справу за фактом аварії корабля й загибелі людей. Правоохоронні органи Італії після допиту затримали капітана Costa Concordia Франка Скеттіно і його старшого помічника Чіро Амбросіо.

Командира екіпажу судна підозрюють у ненавмисному вбивстві і в тому, що він залишив лайнер до закінчення евакуації людей. У разі якщо його провину буде доведено, Скеттіні загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, круїзний лайнер Costa Concordia, на борту якого перебували понад 4,2 тисячі осіб, зазнав катастрофи поблизу острова Джільо біля узбережжя італійської регіону Тоскана. За словами капітана, судно напоролося на скелі, які не були вказані на навігаційній карті. В результаті загинули 5 осіб, щонайменше 67 постраждали. За останніми даними, невідома доля 15 осіб.

Як повідомлялося, за станом на сьогодні підтверджена інформація про 35 українців, які були евакуйовані з судна Costa Concordia. 15 січня 27 українців прибули з Рима до Борисполя.


Кількість загиблих на лайнері зросла до шести

Рятувальники, що працюють на місці аварії круїзного теплохода, виявили тіло ще однієї людини. Отже, кількість жертв катастрофи зросла до шести. Тіло пасажира було знайдено в незатопленому приміщенні на одній з нижніх палуб лайнера.

На загиблому був рятувальний жилет. Про те, чи встановлено особу загиблого, не повідомляється. До тепер розпізнано п'ятьох людей з-поміж шести загиблих.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1343 | Додав: adminA | Теги: Кількість загиблих на лайнері зросл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]