Пт, 2024-03-29, 00:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
Другий транш МВФ направлять на поповнення резервів НБУ - Мінфін
Інші останні Економічні новини

Другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду Україна об'ємом 1,7 млрд. дол, надходження якого очікується найближчими днями, буде направлений на поповнення резервів Національного банку України.

Про це в п'ятницю 31 липня повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.

"Міністерство фінансів вітає сьогоднішнє рішення Ради директорів МВФ про надання Україні другого траншу кредиту у розмірі 1,7 млрд. дол в рамках чотирирічної Розширеної програми фінансування Міжнародного валютного фонду (Extended Fund Facility, EFF). Цей транш, надходження якого очікується найближчими днями, буде направлено на поповнення резервів Національного банку України", - йдеться в повідомленні міністерства.

Розширена програма фінансування є головною складовою плану Міністерства фінансів щодо стабілізації економіки України та закладення фундаменту для відновлення її зростання, починаючи з 2016 року.

"У поєднанні з глибинними і амбітними реформами, які здійснюються урядом України, отримання нового траншу сприятиме подальшому відновленню економіки та зміцненню довіри до фінансових ринків, як з боку інвесторів, так і українських громадян", - зазначили у відомстві.

Як повідомляється, сьогоднішнє рішення про надання другого траншу кредиту стало можливим завдяки прогресу України у виконанні низки реформ, що мають загальну підтримку уряду і МВФ. Зокрема, реформ, проведення яких стало можливим завдяки ухвалення 16 липня Верховною Радою України чотирьох законопроектів, які роблять значний крок у реформуванні сектора державних фінансів, посилення захисту прав українських вкладників, і в антикорупційній сфері.

Другий транш є частиною Розширеної програми фінансування на загальну суму 17,5 млрд. дол, чотирирічне фінансування по якій пов'язано з виконанням Україною програми реформ. Перший транш кредиту у розмірі 5 млрд. дол, що становить майже 30% від загальної суми кредиту, Україна отримала одразу після узгодження програми в березні 2015 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: Мінфін, резерв НБУ, другий транш МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]