Чт, 2024-04-25, 23:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Дуда повідомив про плани відвідати Україну - польсько-українська криза
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Польський президент зазначив, що 17 січня Польща стане непостійним членом Ради безпеки ООН, де буде розглянуто "питання України".

Президент Польщі Анджей Дуд повідомив, що він розглядає можливість відвідати Україну, попри заяви міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського. Про це він заявив в коментарі для Nasz Dziennik, повідомляє польське агентство PAP.

"Ми все це розглядаємо", - зазначив він.

Дуда заявив, що хоче відвідати могили поляків в Харкові. Крім того, він нагадав, що 17 січня Польща стане непостійним членом Ради безпеки ООН, де буде розглянуто "питання України".

"Цей візит дозволить зрозуміти, що відбувається в Донецькій і Луганській областях", - додав польський президент.

Водночас, за його словами, деякі сигнали з української сторони є для нього неприйнятними.

"Я не згоден з тим, що люди, які займають високі посади в українській владі, мають погляди, які фактично є антипольськими ", - зазначив Дуда.

Нагадаємо, 6 листопада віце-консул Польщі Марек Запур заявив, що Української держави в період 1919-20-х років не існувало, а Львів є польським містом. Відповідна заява прозвучала у Рівненському обласному краєзнавчого музеї, де відбувся круглий стіл "Волинський експеримент Г. Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період".

Раніше очільник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Київ "використовує" Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 710 | Додав: adminA | Теги: польсько-українська криза, плани відвідати Україну, Дуда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]