Сб, 2024-04-20, 12:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Два американські кораблі зіткнулися у Тихому океані
Інші останні Новини світу

Американський універсальний десантний корабель (УДК) Essex і танкер Yukon зіткнулися в Тихому океані під час спроби дозаправки УДК.

Як повідомляє у четвер агентство Associated Press з посиланням на заяву ВМС США, інцидент стався до середу приблизно за 200 кілометрів від узбережжя Каліфорнії, коли Essex, що прямує до Сан-Дієго з японського порту Сасебо, почав наближатися до танкера для дозаправки. З невідомої причини в керуванні кораблем стався збій, і він врізався у Yukon, передає РИА "Новости".

Як зазначає представник ВМС Чарлі Браун, внаслідок аварії ніхто не постраждав, розливу нафти зафіксовано не було. Обидва судна отримали незначні пошкодження.

Незважаючи на ушкодження, Essex і Yukon виявилися в змозі продовжити шлях убік Сан-Дієго. У результаті танкер з екіпажем у складі 82 осіб без пригод прибув на військово-морську базу в Сан-Дієго напередодні вдень, повідомляє газета The Washington Post. Прибуття десантного корабля очікується сьогодні.

Yukon, спущений на воду в 1993 році, раніше був помічений, принаймні, в двох зіткненнях, зокрема 27 лютого 2000 року, коли він зіткнувся з цивільним вантажним судном по дорозі в ОАЕ. Тоді він, як і напередодні, отримав незначні ушкодження.

Через менш ніж п'ять місяців танкер зіткнувся з американським військовим кораблем в Денвері під час заправки біля берегів Гаваїв. Обом кораблям було завдано серйозних пошкоджень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1078 | Додав: admin | Теги: Тихий океан, американські кораблі зіткнулися | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]