Чт, 2024-03-28, 13:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:17
Два питання щодо ЄС президент Польщі включив у конституційний референдум
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Польщі Анджей Дуда включив два питання, пов'язаних з ЄС, до переліку питань, щодо яких громадяни повинні висловитися на конституційному референдумі цього року.

Про це повідомляє EUobserver.

Перше питання стосується того, чи має бути членство в ЄС гарантоване в Конституції Польщі, а друге - чи повинна Конституція Польщі мати перевагу над міжнародним та європейським законодавством.

Дуда запропонував провести референдум у Польщі 10 і 11 листопада - напередодні сторіччя відновлення незалежності країни.

За інформацією "Польського радіо", Дуда представив загалом 15 запитань для референдуму, серед яких встановлення пенсійного віку у 60 років для жінок і 65 для чоловіків, і згадка в конституції про "тисячолітню спадщину християнського народу".

Згідно із законом, референдум може призначити або Сенат, або президент за згодою Сенату. Дуда має намір направити відповідний документ до парламенту до 20 липня. У Сенату буде два тижні, щоб прийняти рішення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: президент Польщі, ЄС, питання, конституційний референдум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]