Пт, 2024-04-19, 20:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
Два теракти сталися біля багатолюдних центрів у Північній Ірландії
Інші останні Новини Європейського Союзу

В центрі Лондондеррі пролунали два вибухи. Поліція встигла евакуювати людей за півгодини до інциденту.

У центрі північноірландського міста Лондондеррі сталися два теракти. Один вибуховий пристрій спрацював біля великого туристичного центру. Друга бомба вибухнула біля комплексу державних будівель, передає Бі-Бі-Сі. 

Місця вибухів розташовані в 10 хвилинах ходи одне від одного.

Уникнути жертв і постраждалих вдалося завдяки тому, що поліція отримала повідомлення про заплановані вибуху за півгодини до них і встигла евакуювати всіх з небезпечної зони.

"Ми чули, як підірвалися бомби. Звук був дуже гучний. Це сталося неподалік місця, де ми живемо, однак вони (правоохоронці – ред.) надіслали за нами автобуси і безпечно всіх евакуювали", - розповіла одна з місцевих мешканок.

Райони залишаються оточеними поліцією. Поліція попередила, що протягом більшої частини п'ятниці рух там буде ускладнено.

Розмір завданих збитків поки що нез'ясований.

Лондондеррі відомий своїми радикальними націоналістичними настроями. Багато його мешканців бажають возз'єднання двох Ірландій, а, отже, виходу Північної Ірландії зі складу Великобританії.

Зазначимо, останнім часом теракти трапляються навіть у стабільних країнах.

Бельгійський Льєж досі не може оговтатися від кривавої бійні на площі Сен-Ламбер, де 13 грудня 33-річний Нордін Амрані вбив шістьох і поранив понад 100 людей .
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1073 | Додав: adminA | Теги: Два теракти у Північній Ірландії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]