Пт, 2024-04-19, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:58
Два українських короткометражних фільми розділили між собою "Золотого Дюка"
Інші останні Культурні новини

Першу нагороду 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) - "Золотий Дюк" за найкращий український короткометражний фільм розділили між собою дві картини: "У Манчестері йшов дощ" режисерів Валерії Кальченко та Антоніо Лукича і "Цвях" Пилипа Сотниченка.

Про це йдеться на офіційному сайті кінофестивалю.

Крім того, нагороду за кращу акторську роботу отримав Мирослав Слабошпицький за роль брата Володимира Леніна у фільмі Олени Дем'яненко "Моя бабуся Фанні Каплан".

Спеціальні дипломи журі Національної конкурсної програми отримали роботи "Панорама" Юрія Шилова і "дідочок" Володимира Тихого.

Диплом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) за кращий український повнометражний фільм отримав Юрій Грицина з фільмом "VARTA 1, Львів, Україна". Приз за кращу короткометражну роботу в цій же категорії отримала картина "Будинок" Ірини Цілик.

В рамках професійної секції Film Industry Office кращим проектом на пітчингу стала робота режисера Аліси Коваленко і продюсерів Стефана Сіохіна і Максима Васяновича "Домашні ігри". Спеціальний приз за кращу презентацію проекту на пітчингу отримав режисер Любомир Левицький за картину "Егрегор".

Фільм "5 терапія" режисера Аліси Павловської був названий кращим проектом Work in Progress.

У новій категорії ОМКФ - комедійних серіалів перемога дісталася фільму "Мій друг Ерзо" Ольги Войтенко.

23 липня в Одеському національному академічному театрі опери та балету відбудеться урочиста церемонія закриття, під час якої будуть вручені головні нагороди ОМКФ-2016: Гран-прі, призи за кращий фільм, кращу режисуру і кращу акторську роботу, а також "Золотий Дюк" за найкращий український повнометражний фільм.

Відзначимо, раніше нагороду "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво вручили британському сценаристу та режисеру Крістоферу Хемптону.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: Золотий Дюк, два українських короткометражних фі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]