Пт, 2024-04-26, 01:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:28
Два "українських" питання – виборче законодавство і законопроект про прокуратуру розгляне Венеціанська комісія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Сьогодні у Венеції (Італія) почала роботу 96-та чергова сесія Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія), на порядку денному якої стоять два резонансних "українських" питання. Про це повідомили в прес-службі народного депутата Сергія Ківалова.

"Члени Комісії обговорять новий проект закону "Про прокуратуру", попередню думку про який Венеціанська комісія висловила у вересні. Так само сьогодні обговорять зміни до виборчого законодавства України", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що, відкриваючи засідання, президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо оголосив, що обговорення питання про українську виборчу систему дещо відкладається за часом, оскільки, як з`ясувалося, потрібні додаткові консультації і обмін думками з представниками Мін’юсту, який сьогодні у Венеції представляє заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, і членами комісії.

За словами Ківалова, "одне з найбільш значущих, важливих і цікавих питань, які мають бути розглянуті на поточній сесії, – це законопроект "Про прокуратуру". Думку Генеральної прокуратури України у Венеції сьогодні представляє заступник генпрокурора Віталій Бєлоус.

"Експертна оцінка Венеціанської комісії щодо нашого проекту закону "Про прокуратуру" в цілому позитивна", – зазначив Ківалов.

"Проте там є моменти, які сьогодні нам потрібно обговорити і прийняти щодо них узгоджене рішення. Нам необхідно вилучити з документа всі кострубатості, переконатися, що він максимально відповідає найкращим стандартам європейського права і ухвалити закон у Верховній Раді. Це останнє з наших великих зобов`язань щодо судово-правової реформи перед Радою Європи", – резюмував Ківалов.

Закон про прокуратуру є найбільш проблемним з-поміж законів, які від України вимагає ухвалити ЄС задля підписання Угоди про асоціацію. Таку думку висловив екс-міністр юстиції Микола Оніщук.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: законопроект, виборче законодавство, українських питання, прокуратуру, Венеціанська комісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]