Сб, 2024-04-20, 10:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:10
Дві моделі поведінки українців: "вихухолі" і "дикобраза" - Луценко
Інші останні Політичні новини

Процес протистояння Януковича і України вже набув незворотного характеру.

Про це в своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна" пише екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"В умовах нинішньої політичної ночі ми не маємо права спати, чекаючи на нового месію на новому Майдані. Обрання методом тика нового вождя не гарантує виходу із стагнації - доведено Ющенком", - пише Луценко.

На думку Луценка, в українців є дві моделі поведінки: "Перша - шлях вихухолі, унікального, ні на кого у живому світі не схожого створіння. Це шлях внутрішньої еміграції, духовної робінзонади, ігнорування зовнішніх викликів. Шлях, звичайно, унікальний, але закінчиться він дуже неестетично і неперспективно".

Друга модель - шлях дикобраза. Це шлях боротьби за право бути не таким, як всі, відстоювання свого місця у не завжди доброзичливому світі, захисту власної гідності і свободи.

"Щоб стати на шлях свободи і достатку, треба перш за все засвоїти головний урок: вихід з радянської безвиході цивілізації - не стільки в одноразовому акті зміни влади, скільки в постійних зусиллях, направлених на зміну суспільства. Дієве громадянство породжує лідера нації, а не навпаки", - відзначає Луценко.

Тому, після сторіч національної і особистої несвободи треба відновити звичку людей колективно вирішувати свої проблеми. Ключову роль в цьому процесі повинні грати інтелектуали, пише Луценко.

Як повідомлялося, народний депутат від Блоку НУ-НС, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко назвав ухвалення нового закону про вибори змовою між Адміністрацією Президента і частиною опозиції. "Я б зрозумів консенсус між владою і опозицією, якби до цих пір не сиділи у в'язниці, без шансів на звільнення, Тимошенко і Луценко, що очолювали списки нинішніх опозиціонерів в Раді", - заявляв Гріценко.

Відзначимо, що 26 грудня виповнюється рік, як Юрій Луценко знаходиться за гратами в Лук'янівському СІЗО. Справу екс-міністра внутрішніх справ Печерський районний суд Києва почав розглядати з кінця травня.

Генпрокуратура звинувачує екс-голову МВС в незаконному оформленні на роботу в МВС свого особистого водія Леоніда Приступлюка і в порушеннях, пов'язаних з наданням квартири і нарахуванням йому пенсії.

До цих пір більшість свідків у справі заявляли, що порушень при працевлаштуванні Приступлюка в МВС не було. Крім того, ряд свідків заявляли, що не можуть дати cвідчень по суті звинувачення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1158 | Додав: adminA | Теги: Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]