Пт, 2024-04-19, 05:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:26
Дводенна Парламентська асамблея України і Польщі у починається Варшаві
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Варшаві починається дводенна Парламентська асамблея України і Польщі

У Варшаві розпочинається Х засідання Парламентської асамблеї України і Польщі.

У вівторок законодавці вестимуть переговори у польському парламенті, а в середу проведуть виїзне засідання асамблеї у місті Свіноуйсьцє, що на північному заході країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У перший день засідання передбачено три робочі сесії, на яких обговорюватимуться енергетична безпека в регіоні та координація дій щодо блокування будівництва Північного потоку-2; військова співпраця та поглиблення відносин України з ЄС та НАТО; співпраця у сфері обміну молоддю.

Наступного дня, 13 червня, планується виїзна сесія, під час якої депутати відвідають LNG термінал для скрапленого газу в місті Свіноуйсьцє на узбережжі Балтійського моря.

Дискусію політиків у рамках Парламентської асамблеї з української сторони очолюватиме заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, а з польської - віце-маршалок Сейму Ришард Терлецький.

У дискусії з польської сторони візьмуть участь також уповноважений уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пьотр Наїмський, заступник глави МЗС Бартош Ціхоцький, а також заступник міністра освіти Мажена Махалек.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: Парламентська асамблея України і По, Варшава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]