Пт, 2024-03-29, 16:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
Джамала пройшла до півфіналу нацвідбору на "Євробачення"
Інші останні Культурні новини

Українська співачка Джамала, яка пройшла до півфіналу національного відбору на "Євробачення-2016", збирається брати участь з піснею "1944", присвяченою депортації кримських татар.

Про це повідомляє прес-служба співачки в Facebook.

"Я вигадала цю пісню минулого року, це знакова для мене композиція. Пісня натхненна розповіддю моєї прабабусі про трагедію, яка сталася з нашою сім'єю і з кримськотатарським народом у 1944-му", - заявила Джамала.

За словами співачки, її прабабуся під час депортації втратила одну зі своїх дочок, яка не витримала жорстоких умов перевезення в Середню Азію.

"Для мене це дуже особиста пісня, і мені дуже важливо, щоб про цю історію дізналося якомога більше людей і в нашій країні, і за її межами", - наголосила Джамала.

Крім Джамали, до півфіналу Національного відбору на "Євробачення-2016" проходять:

1. SunSay

2. Джамала

3. The Hardkiss

4. Настя Приходько

5. Лавіка

6. Аїда Ніколайчук

7. Вікторія Петрик

8. НеAнгели

9. Peaks of Kings

10. Світлана Тарабарова

11. ALLOISE

12. Аркадій Войтюк

13. Brunettes Shoot Blondes

14. Pringlez

15. Pur:Pur

16. Тоня Матвієнко

17. Japanda

18. Владислав Курасов

"У півфінал пройшли ті виконавці, які були найбільш підготовленими до відбору. Критеріями при виборі учасників були якісний оригінальний матеріал, харизматичність виконавця і вокал хорошого рівня. Тут представлені найрізноманітніші жанри - від фолк-музики до хард-року. Ми не робили відмінностей між іменитими артистами і початківцями. Кожен, хто пройшов до півфіналу Національного відбору, може найкраще представити Україну на міжнародному пісенному конкурсі ", - розповів музичний продюсер Костянтин Меладзе.

Півфінали Національного відбору пройдуть у прямих ефірах паралельно на телеканалах СТБ та UА: Перший 6 і 13 лютого о 19:00, а фінал - 21 лютого о 19:00. Тоді ж за підсумками глядацького та суддівського голосування під час прямих ефірів стане відоме ім'я представника від України.

Півфінали Євробачення в Стокгольмі відбудуться 10 та 12 травня, фінал – 14 травня.

Як повідомлялося, Україна вирішила брати участь у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2016". Про це 15 вересня заявив генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія журналістам на конференції, присвяченій громадському мовленню у Києві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: Євробачення, півфінал нацвідбору, Джамала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]