Чт, 2024-03-28, 17:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
Джемілєв - Туреччина "на всіх платформах" підніме питання про вільне судноплавство Керченською протокою
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Туреччина "на всіх платформах" підніме питання про вільне судноплавство Керченською протокою, - Джемілєв

Народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган доручив очільнику МЗС країни Мевлюту Чавушоглу піднімати питання про вільний прохід Керченською протокою і звільнення українських моряків.

Про це нардеп розповів виданню Укрінформ.

«Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, що президент Ердоган дав йому доручення на всіх платформах піднімати питання про вільний прохід Керченською протокою і необхідність повернення наших суден, захоплених у полон», - повідомив Джемілєв.

Очільник турецької дипломатії не оминув увагою і звільнення українських моряків. За словами Джемілєва, Чавушоглу гадає, що “Путін не хоче вирішувати це питання і звільняти моряків до виборів. Він розглядає такий крок як "подарунок" Порошенку до майбутніх виборів. Тобто, він хоче використати ситуацію як інструмент впливу на наші вибори".

Також Джемілєв розповів про можливість візиту турецьких високопосадовців до Херсонської області для зустрічі зі співвітчизниками і демонстрації підтримки. Нардеп сказав, що організувати президентський візит найближчим часом буде складно, оскільки в Туреччині проходитимуть місцеві вибори. Однак, він не виключає можливість того, що Україну відвідає Чавушоглу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: питання, Туреччина, вільне судноплавство Керченською пр, Джемілєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]