Пт, 2024-03-29, 04:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
Джемілєв: Туреччина не втрутиться, бо сидить на "газовому гачку"
Інші останні Надзвичайні новини

 Туреччина не може самостійно вдатися до кроків, спрямованих проти агресивних дій Росії в Криму. Про це 3 квітня в ефірі телепрограми "Голосу Америки" "Час. Time" заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв мав у Туреччині зустріч із міністром закордонних справ Ахметом Давутоглу, передає Радіо "Свобода".

За його словами, активнішим діям Туреччини заважає економічна залежність, бо "50% газу вони отримують з Росії, товарообіг між цими країнами становить 38 мільярдів доларів". "Якщо це все припинити, то економіка опиниться в критичному становищі", – відзначив Джемілєв.

Він додав, що після окупації Криму Росією просив Анкару закрити Босфорську протоку для проходження російських військових кораблів і наблизити турецький флот до берегів півострова, "щоб агресор не почувався так упевнено".

Турецька сторона відповіла, що перший із цих кроків суперечить міжнародним угодам із судноплавства, а другий потребує рішення НАТО.

Разом із тим Туреччина заявляє про несприйняття російської анексії Криму і продовжує вважати півострів територією України.

Додамо, Джемілєв вважає, що нечисленні прибічники ісламістської організації "Хізб ут-Тахрір" і нетрадиційних радикальних течій у Криму не здатні самі по собі на "щось серйозне".

А широкомасштабні дії в національному плані, на його думку, можливі тільки у разі, якщо відповідне рішення схвалить Меджліс кримськотатарського народу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 896 | Додав: adminA | Теги: газовому гачку, Туреччина, Джемілєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]