Чт, 2024-04-25, 18:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Джерело: Україна і РФ не домовилися не стягувати утилізаційний збір
Інші останні Економічні новини

Під час переговорів на рівні прем'єр-міністрів України та Російської Федерації 28 вересня не було врегульовано питання про скасування стягнення утилізаційного збору на автомобілі по взаємній торгівлі.

Про це повідомило джерело, поінформоване про результати переговорів. Співрозмовник агентства також зазначив, що підписання міжурядової угоди з цього питання не входило до порядку денного зустрічі і переговорів Миколи Азарова і Дмитра Медведєва.

Разом з цим за інформацією джерела в ході зустрічі у прем'єрів було досягнуто домовленості найближчим часом продовжити переговори з тим, щоб уникнути стягнення утилізаційного збору при імпорті автомобілів з України в Росію і з Росії в Україну.

Як повідомлялося, раніше очікувалося що 28 вересня в ході зустрічі прем'єр-міністрів України і Росії буде підписано міжурядову угоду про введення в обох країнах національних режимів для стягнення утилізаційного збору при імпорті автомобілів.

Національний режим припускає, що стягнення утилізаційного збору з імпортованих українських автомобілів до Росії буде відбуватися на тих же умовах, що і при продажу аналогічної продукції російського виробництва всередині країни, і навпаки.

Міжурядову угоду, згідно з якою Україна і Росія введуть такий режим, було практично погоджено та підготовлено для підписання.

Як повідомлялося раніше, Мінекології готує зміни до постанови уряду, де хоче поширити утилізаційний збір не тільки на російських, а й на інших імпортерів.

Нещодавно міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що варто розширити перелік країн для дії утилізаційного збору при імпорті автомобілів.

"Можливо, цей список варто розширити, тому що автомобілі з Російської Федерації не більш небезпечні для довкілля, ніж автомобілі з Індії чи Китаю", - сказав Порошенко.

При цьому Порошенко зазначив, що Україна і Росія ведуть переговори про незастосування цього збору. Він також підкреслив, що дія утилізаційного збору в Україні щодо імпортованої з Росії продукції не розв'яже проблем українського автомобілебудування.

Україна запровадила утилізаційний збір 12 вересня цього року. Зараз він стосується тільки російської автопродукції і був запроваджений у відповідь на аналогічні дії РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1130 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]