Чт, 2024-03-28, 17:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Єдине в цьому році повне сонячне затемнення настане сьогодні
Інші останні Новини світу науки і технологій
Єдине цього року повне сонячне затемнення наступить на Землі сьогодні - смуга місячної тіні пройде через весь Тихий океан, але на суші спостерігати повну фазу затемнення можна буде лише на півночі Австралії.

Нинішнє затемнення почнеться о 19.37 за Гринвічем 13 листопада (21.37 за київським часом), коли Землі торкнеться півтінь Місяця. Приблизно за годину, о 20.35 за Гринвічем, почнеться повна фаза - місячна тінь почне свій шлях з північного узбережжя Австралії, з точки приблизно за 150 кілометрів на захід від міста Дарвін.

Потім тінь перетне затоку Карпентарія, і знову повернеться на сушу в Квінсленді. Найбільшим містом на шляху місячної тіні, "столицею затемнення", буде Кернс на західному узбережжі Австралії, де проживають близько 150 тисяч осіб. Спостерігати за затемненням до міста прибудуть близько 80 тисяч науковців і туристів. Повна фаза затемнення в Кернсі триватиме не більш як дві хвилини - з 20.38 до 20.40 за Гринвічем.

Потім пляма місячної тіні проходитиме пустельними районами Тихого океану, де побачити затемнення можна буде лише з корабля або з літака. Максимальної фази затемнення досягне о 22.11 за Гринвічем, у точці на півдні Тихого океану, де його тривалість становитиме 4 хвилини 2 секунди. Місячна тінь покине Землю о 23.48 за Гринвічем. Сонячні затемнення відбуваються, коли Місяць опиняється точно між Сонцем і Землею.

Оскільки видимі діаметри Сонця і Місяця дуже близькі, Місяць може повністю закрити диск денного світила, і на небі з'являється чорне коло в обрамленні сяючої корони – зовнішньої області атмосфери Сонця, що світиться, і яку не видно у звичайних умовах.

Нагадаємо, що надзвичайне місячне шоу побачили мешканці Землі в ніч на 6 травня цього року - Місяць максимально наблизився до орбіти нашої планети.

20 травня земляни стали свідками рідкісного кільцеподібного сонячного затемнення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 2155 | Додав: adminA | Теги: повне сонячне затемнення, Сьогодні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]