Пт, 2024-04-26, 01:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:56
Єдиного опозиційного депутата Держдуми Путін переслідує
Інші останні Новини російської федерації

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін порушив стосовно депутата Держдуми Іллі Пономарьова кримінальну справу про пособництво в розтраті коштів фонду "Сколково", повідомив офіційний представник відомства Володимир Маркін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Головою СКР щодо І.Пономарьова порушено кримінальну справу за частиною 5 статті 33 та частини 4 статті 160 КК РФ (пособництво в розтраті). Відповідно до чинного законодавства на порушення кримінальної справи було отримано згоду Держдуми", - сказав Маркін у вівторок "Інтерфаксу".

Він зазначив, що кримінальна справа пов'язана з розкраданнями Фонду розвитку Центру розробки та комерціалізації нових технологій (фонд "Сколково").

"У зв'язку з тим, що Пономарьов перебуває за межами РФ, слідство планує ініціювати його міжнародний розшук з подальшою екстрадицією, для того щоб він постав перед російським правосуддям. Поряд з цим наслідком будуть вжиті заходи для відшкодування збитку від цього злочину", - сказав представник СКР.

Нагадаємо, що Пономарьов - єдиний з депутатів Держдуми, який проголосував проти анексії Криму. За це єдиного опозиціонера Путіну в російському парламенті позбавили недоторканності і тепер порушили проти нього кримінальну справу за сфабрикованим звинуваченням.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: єдиного опозиційного депутата Держд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]