Пт, 2024-03-29, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
ЄК визнала системну кризу в єврозоні, яка нависла вже над Францією
Інші останні Новини Європейського Союзу

Країни єврозони і Європейський Союз загалом зіткнулися з "по-справжньому системною кризою", заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу на сесії Європарламенту.

На думку голови Єврокомісії, вихід з кризи без економічного зростання неможливий, а єврозоні загрожує рецесія, передає "Інтерфакс-Україна". "Економічне відновлення застопорилося, інвестиції і споживання в Європі стагнують", - сказав Баррозу.

"Нам тепер дійсно загрожує системна криза, яка вимагає від усіх ще більшої готовності діяти, а також додаткових і вкрай важливих заходів", - вважає він.

Голова Єврокомісії знову закликав країни єврозони до поглиблення економічної інтеграції та посилення нагляду в бюджетній сфері.

Тим часом темпи зростання споживчих цін у єврозоні в жовтні не змінилися в річному обчисленні і становили 3%, повідомляє статистичне управління Європейського Союзу.

Разом з тим, Європейська комісія погіршила прогноз зростання ВВП єврозони на поточний і наступний рік: до 1,5% з 1,6% в 2011 році і до 0,5% з 1,8% в 2012 році, а також заявила про наявний ризик рецесії, оскільки європейські політики не можуть стримати поширення боргової кризи в регіоні.

Зауважмо, голови держав і урядів Європи вже кілька тижнів ведуть двосторонні та багатосторонні переговори з питань про стабілізацію боргової кризи в зоні обігу євро. Дефолт уже впритул наблизився до Греції та загрожує Іспанії й Італії. Крім того, інвестори побоюються поширення кризи на найсильніші країни єврозони.

Боргова криза, що і досі вирує в єврозоні попри всі зусилля політиків і фінансистів, досягла таких масштабів, що почала загрожувати всій фінансовій системі регіону, сказав голова Європейського центрального банку.

Наступною жертвою кризи в Європі може стати Франція

Дослідження Лісабонської ради і німецького банку Berenberg викликали сумніви інвесторів у тому, що Франція, яка є однією із найбільших економік ЄС, зможе поліпшити свою фінансову ситуацію до президентських виборів 2012 року.

Аналітики схиляються до того, що Франція може стати наступною кісточкою доміно, що впаде в результаті кризи суверенного боргу, передає EuroNews.

Даних про зростання ВВП країни в III кварталі на 0,4% вочевидь недостатньо для заспокоєння, тим більше що темпи розвитку економіки в II кварталі скоротилися на 0,1%, а не були нульовими, як повідомлялося раніше.

Споживчі витрати з липня по вересень зросли на 0,3%, а обсяг бізнес-інвестицій на таку ж величину скоротився.

"Менше інвестицій означає менше економічне зростання в майбутньому, меншу кількість робочих місць. Не виключено, що в четвертому кварталі ми зіткнемося з ризиком рецесії. Результати третього кварталу не усувають негативного сценарію розвитку подій - рецесію, й про відновлення французької економіки не йдеться", - сказав економіст Матьє План.

Торік дефіцит французького бюджету становив 7% ВВП, тоді як нормальним рівнем вважається 3%. Співвідношення держборгу до ВВП Франції перевищило 80%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1136 | Додав: nowyny | Теги: Європейський союз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]