Пт, 2024-03-29, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:20
Екологічно небезпечними визнали більше половини українських будинків
Інші останні Новини України
Більш як 60% житла в Україні екологічно небезпечне.

Такого висновку дійшла Українська федерація роботодавців охорони здоров'я.

Так, за її даними, на якість повітря в приміщеннях впливають, зокрема, матеріали, з яких побудований будинок і зроблений ремонт, побутова хімія та побутові прилади, пише Сегодня.

"Вся екологічність обробки квартири, меблів тощо може бути нівельована завдяки забудовнику, який економив під час будівництва і зводив будинок з неякісних будматеріалів", - каже архітектор Ганна Іскіердо.

"Усередині житлових і офісних приміщень у повітрі виявляють формальдегід, фенол, солі важких металів, які виділяються меблями та обладнанням, мийними та чистильними засобами, частинками вихлопних газів, які осіли на одязі", - розповідає головний алерголог Києва Лілія Романюк.

"Фахівці токсикологічної лабораторії, досліджуючи ламіновані деревно-стружкові і деревно-волокнисті плити, виявляли перевищення гранично допустимих концентрацій формальдегіду вдвічі-вчетверо", - зазначає лікар Харківської облСЕС Тетяна Рискіна.

Забудовники вкрай неохоче розповідають про якість використовуваних будівельних матеріалів. "Є спеціальні санітарні норми, яким повинні відповідати будматеріали, - сказав заступник гендиректора зі стратегічного розвитку будівельної компанії Олексій Говорун. - Без відповідності нормам матеріали до нас не можуть надійти".

Втім, як запевняють виробники матеріалів, той-таки азбест, що викликає рак, давно не використовується. "Це дуже важлива і дуже серйозна тема, про неї можна говорити довго, - сказала нам Олена, представник однієї з компаній-виробників будматеріалів. - По-хорошому, всі матеріали повинні відповідати міжнародним стандартам. Ми нещодавно почали використовувати нові речовини при виробництві матеріалів, максимально безпечні для здоров'я".

Нагадаємо, у квітні 2013 року на Міжнародній будівельній виставці в Гамбурзі був представлений багатоквартирний "екологічний" будинок, який опалюється і охолоджується за допомогою енергії, видобутої з зелених водоростей.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 1009 | Додав: nowyny | Теги: екологічно небезпечні будинки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]