Чт, 2024-04-25, 02:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Екс-лідера баскських терористів суд Франції засудив до довічного ув'язнення
Інші останні Новини світу
Суд Франції засудив екс-лідера військового крила баскської терористичної організації ETA Мікеля Кабікоїтца Карреру Саробі, відомого на прізвисько Ата, до довічного ув'язнення за вбивство в 2007 році двох іспанських поліцейських у Франції, а його спільницю, Сайо Санчес - до 28 років в'язниці. Всього у в'язницю відправляться троє, передає NEWSru.com.

40-річного Саробі визнали винним у вбивстві двох агентів Цивільної гвардії Іспанії, які за завданням перебували у французькому місті Капбретон, поблизу кордону з Іспанією. Представники ETA заявляли, що поліцейські були вбиті в ході перестрілки, проте прокуратура повідомила, що правоохоронці не були озброєні.

Саробі, заарештований у травні 2010 року, проведе у в'язниці щонайменше 22 роки, після чого отримає право подати прохання про дострокове звільнення.

Третій фігурант справи, Асьєр Бенгоа Лопес де Армента, проведе в ув'язненні 15 років. Його визнали непричетним до вбивств, але засудили за участь у терористичній організації.

У 2011 році суд Іспанії засудив колишнього лідера забороненої партії "Батасуна", яка вважається політичним крилом терористичної організації ETA, Арнальдо Отегі до десяти років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, що у січні 2011 року ETA вкотре оголосила про припинення збройної боротьби проти іспанського уряду. У заяві угруповання мовилося, що воно має намір домагатися незалежності для Країни Басків демократичним шляхом.

Угруповання ЕТА засновано в 1959 році і відтоді веде збройну боротьбу за незалежність семи областей на півночі Іспанії і південному заході Франції, які баскські сепаратисти вважають своїми.

Загалом у результаті багаторічної кампанії ЕТА за незалежність Країни Басків на півночі Іспанії загинуло більш як 820 осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: Довічне ув'язнення, Екс-лідер баскських терористів, суд Франції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]