Пт, 2024-03-29, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:19
Екс-посол Гербст - надання Україні зброї ускладнить наступ Кремлю
Інші останні Економічні новини

Надання Україні зброї ускладнить наступ Кремлю - екс-посол Гербст

Якщо США нададуть необхідну Україні оборонну зброю, то зможуть зменшити шанси власного втягування у небезпечне протистояння із РФ.

Таку думку у статті для Атлантичної ради висловив колишній посол США в Україні Джон Гербст.

"Передача Україні оборонної зброї дозволить виконати зобов'язання США згідно із Будапештським меморандумом та підвищити ціну війни для Москви. З часом це може допомогти переконати Кремль відступити з Донбасу. Навіть якщо цього не станеться, це примусить Москву витрачати більше ресурсів в Україні та двічі подумати перед тим, як кидати нам виклик у країнах Балтії, де зобов'язання по НАТО вимагатимуть від нас більш жорсткої реакції. Надання оборонної зброї Україні насправді зменшить шанси небезпечного протистояння між США та РФ», - стверджує Гербст.

На його переконання, надання Україні оборонної зброї матиме й інші позитивні наслідки для США, серед яких захист міжнародних інститутів. «США мають великий інтерес у збереженні миру в Європі та посиленні НАТО й ЄС. Кремль намагається ослабити обидві інституції та зв'язки між США та Європою. Найефективнішим способом протидії реваншистській політиці Кремля є збільшення для нього ціни агресії в Україні. Завдячуючи Конгресу, ми збільшуємо економічну ціну для Москви за допомогою санкцій, але цього не достатньо», - наголошує колишній посол.

За його словами, наявність в України сучасної протитанкової зброї також дозволить змінити громадську думку в Росії, збільшивши кількість противників збройних дій. «Надання Україні оборонної зброї, особливо переносних протитанкових ракетних комплексів «Джавелін», ускладнить для Кремля проведення наступальних операцій, оскільки збільшить кількість втрат», - зазначив Гербст.

Як відомо, минулого тижня американські ЗМІ повідомили про те, що Пентагон видав Білому дому офіційну рекомендацію про необхідність передачі Україні сучасної протитанкової зброї для допомоги у боротьбі проти російської агресії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: україна, наступ Кремля, зброя, екс-посол Гербст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]