Чт, 2024-04-25, 06:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Ексгумацію тіл жертв різанини в Сребрениці почали експерти
Інші останні Новини Європейського Союзу
Судові експерти почали ексгумацію тіл, похованих на місці колишньої бази ООН в боснійському місті Сребреніца, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Фахівці вважають, що на цьому місці поховані залишки шести боснійських мусульман, які стали жертвами різанини в 1995 році.

"Поки що ми знайшли тільки залишки однієї жінки", - говорять експерти.

Точне місце поховання вказав колишній голландський солдат, який в 1995 році в складі миротворчої групи ООН ховав тіла вбитих боснійських мусульман. Згідно з офіційними даними, в 1995 році в цьому боснійському населеному пункті за кілька днів було вбито більше 8 тисяч мусульман.

Міжнародний суд ООН в Гаазі кваліфікував події в Сребреніці як геноцид. Нарівні з іншими саме такі пункти звинувачень містяться в обвинувальних висновках, виданих Міжнародним судом по колишній Югославії в відношенні колишніх лідерів боснійських сербів Ратко Младіча і Радована Караджича.

Широкого розголосу отримали слова сербського президента Томіслав Ніколіча, який сказав, що масове вбивство мусульман у Сребрениці в 1995 році слід вважати не геноцидом, а серйозними військовим злочинам.

"У Сребрениці не було геноциду", - заявив він.

6 червня США висловили жаль з приводу заяви Томіслава Ніколіча, про це заявив представник держдепартаменту США Марк Тонер.

"Геноцид в Сребрениці - це не вільне формулювання, а злочин, абсолютно точно встановлений Міжнародним трибуналом по колишній Югославії. Факт геноциду був багаторазово підтверджений при розгляді багатьох справ. Подібні речі не можна заперечувати", - йшлося в заяві Тонера.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: експерти, Сребрениці, ексгумацію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]