Чт, 2024-03-28, 23:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Експериментальний трамвай створили у Києві: з кондиціонером для водія, але без гальм
Інші останні Столичні новини - новини Києва
КП "Київпастранс" до Дня Києва завершив зборку першого трисекційного трамваю "Каштан" та доставив його з експериментального цеху в депо імені Шевченка. Як повідомляє КМДА, щойно закінчать всі технологічні налаштування, трамвай вийде на лінію для випробувань, тож уже за місяць кияни зможуть оцінити зовнішній вигляд транспортного засобу.

Після успішних тестових випробувань "Каштан" запустять на Борщагівську швидкісну лінію за маршрутом № 3. "Нові трамваї "Київпастрансу" – це оптимальний варіант поєднання комфорту, нових технологій та вартості, яка нас цілком задовольняє. Завдяки реалізації цього проекту ми не лише економимо значні суми коштів, а й створюємо нові робочі місця, а в підсумку отримуємо якісний продукт", - сказав голова КМДА Олександр Попов в ефірі програми "Столиця" на ТРК "Київ".

"Надалі ми продовжуватимемо збирати нові трамваї, проте, якщо говорити про перспективу розвитку цього напрямку, то треба виходити на партнерські стосунки з відомими виробниками трамвайних вагонів, де є своя наукова й технічна база, які працюють за найсучаснішими технологіями", - додав він.

Так, у нового трамваю 40% підлоги мають низький рівень, передбачені висувні пандуси для візків і спеціальне місце, куди можна прикріпити інвалідне крісло. У вагонах встановлена система кондиціювання, а для покращення умов роботи для водія передбачений окремий кондиціонер.

Також у цехах "Київпастрансу" було розроблено спеціальну панель керування трамваєм. Встановлена й нова гальмівна система, що дозволяє плавно рухатись і зупинятись фактично без застосування механічних гальм, що подовжує термін експлуатації вагона, а також на 40% економить електроенергію в порівнянні зі звичайними трамвайними вагонами.

Крім того, "Каштан" оснащено системою відеоспостереження і інформаційним обладнанням – моніторами та звуковими оповіщеннями про зупинки. У КП "Київпастранс" зазначають, що готові запустити трамвай у серійне виробництво та забезпечити не лише Київ, а й інші міста України.

Інші "транспортні" новини: 24 мая стало відомо, що до кінця року з метро зникнуть пластикові жетони. Столична влада вирішила замінити їх електронним квитком у вигляді пластикової картки, яку можна поповнювати відразу на кілька поїздок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: без гальм, Київ, експериментальний трамва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]