Сб, 2024-04-20, 02:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
Експерт назвав найпопулярніші способи грабежу банками клієнтів
Інші останні Економічні новини
Протестні настрої мільйонів українців може посилити розроблений Міністерством соціальної політики України проект  Закону, що вносить зміни щодо «виконання господарських зобов'язань» позичальниками перед банками.

Про це повідомив співголова Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України - споживачів фінансових послуг» Сергій Пачковський. За словами Пачковського, даним законопроектом права банків додатково розширюються, що може призвести до нової хвилі конфліктів між кредиторами і позичальниками, подібно до тієї, що пройшла після кризи 2008-го року.

«Банківські організації не завжди якісно надають свої послуги, часто вводячи в оману своїх клієнтів, що, в принципі, тоді й призвело до масового неповернення кредитних коштів. Замість переговорів з позичальниками банки почали в ультимативній формі описувати рухоме і нерухоме майно в рахунок погашення кредитів та відсотків по них, а пізніше породили колекторські структури », - зазначив Пачковський.

За словами Пачковського, існує своєрідний рейтинг найпопулярніших способів обманного захоплення банками майна клієнтів. «На першому місці в цьому рейтингу - двояко або розпливчасто трактуючі пункти кредитних договорів.

На другому - маніпуляції з законодавством, коли закони трактуються так, як вигідно банку.

На третьому - силові акції (викидання з квартири), які постфактум пояснюються юридично, а потім довго розглядаються в судах.

На четвертому - передача «боргів» колекторам, які ще менше дивляться на закони, ніж банки, і відкрито тероризують людей.

Далі йде залучення співробітників правоохоронних органів до акцій залякування клієнтів.

Ще використовується такий інструмент, як сумнівні судові рішення.

Ну і на сьомому місці - нав'язування нових, ще більш кабальних договорів клієнтам, які нібито завинили перед банком », - розповів Пачковський.

За словами експерта, використовуючи настільки широкий інструментарій, фахівці банківської сфери зробили рейдерство масовим явищем в країні, з яким потрібно боротися. «Адже фінансові рейдери добралися вже до кожного п'ятого жителя України і не мають наміру зупинятися», - зазначив Пачковський.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1125 | Додав: adminA | Теги: способи грабежу банками клієнтів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]