Сб, 2024-04-20, 15:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:51
Експерти: мажоритарна система - це зло для України
Інші останні Політичні новини
Під час парламентських виборів 20 виборчих округів були "проблемними" з погляду дотримання закону, на 7-8 з них слід провести перевибори. Таку заяву під час прес-конференції зробив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, повідомляє "Обозреватель".

"На 90% округів, хоч на деяких ділянках голосували довше, можливо, з порушенням процедури, але результати встановлено, їх не дуже спотворено і вони відповідали волевиявленню виборців", - сказав голова КВУ.

Водночас він підкреслив, що "було близько 20 проблемних округів, на яких відбувалося свідоме затягування підрахунку голосів, на яких фіксувалися брудні порушення не так на виборчих ділянках, як в окружних комісіях".

За оцінками КВУ, на 7-8 округах "результати було сфальсифіковано". На думку Черненка, до списку округів, на яких планується провести перевибори, слід додати ще два округи у Вінницькій області - №11 і №14.

"Там була фальсифікація результатів, і ЦВК її не визнала", - сказав він.

Голова КВУ: мажоритарна система виборів – це зло для України

Також Олександр Черненко заявив, що змішана система виборів себе дискредитувала.

"Змішана система виборів себе дискредитувала, це було із самого початку – коли був ухвалений новий виборчий закон. У 2002 році були ті ж проблеми. Але не було таких скандалів з підрахунків голосів, тому що закон дозволяв скасовувати реєстрацію кандидатів перед виборами", - сказав Черненко.

Він нагадав, що в 2002 році популярні опозиціонери були зняті з реєстрації, вибори проходили спокійно, бо політична конкуренція була знята ще до виборів.

"Ці вибори показали, що мажоритарна система виборів – це зло для України. Ці вибори укотре довели, що потрібно використовувати відкриті партійні списки. Ідеологічна складова виборів перебила гречку. Тому реформа виборчого законодавства – те, до чого нам треба йти надалі", - підсумував експерт.

Як раніше повідомлялось, Олександр Черненко заявив, що іти на нові вибори народних депутатів безглуздо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1169 | Додав: adminA | Теги: зло, мажоритарна система, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]