Вт, 2024-04-23, 11:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Експерти прогнозують смерть клавіатури
Інші останні Новини світу науки і технологій
На думку науковців Microsoft, з часом клавіатура матиме вузькоспеціалізоване значення. За словами Енді Вілсона (Andy Wilson), старшого дослідника з Microsoft Research, з часом комп'ютерна клавіатура стане нішевим пристроєм, пише CNews.RU.

У Microsoft Research, дослідницькому підрозділі корпорації Microsoft, Вілсон займається технологіями взаємодії людини з обчислювальними пристроями. У 2002 р. він став одним з організаторів команди Surface Computing, яка в 2007 р. розробила сенсорний комп'ютер PixelSense.

"Врешті-решт клавіатура буде мати здебільшого вузькоспеціалізоване значення", - заявив Вілсон, виступаючи на конференції Churchill Club, що відбулася в штаб-квартирі дослідного інституту SRI International в Менло- Парк, Каліфорнія.

Як приклад науковець навів робочі станції - потужні персональні комп'ютери, які використовуються для складної обробки інформації, графічних обчислень тощо.

Звичайні користувачі (яких більшість), підкреслив він, вкрай рідко мають такі системи.

Крім Вілсона, у конференції, присвяченій майбутнім способам взаємодії людини з комп'ютером, взяли участь Уолт Джонсон (Walt Johnson ) з науково-дослідного центру Xerox PARC і Білл Марк (Bill Mark ) з SRI.

Вілсон і Білл Марк зійшлися на думці про "відмирання" комп'ютерної клавіатури як обов'язкового аксесуара користувальницької системи. "Клавіатури існуватимуть ще довгий час, як довгий час існує олівець, зручніше якого немає жодного іншого засобу написати текст на папері. Проте бачити їх ми будемо все рідше і рідше. У багатьох випадках ми користуємося клавіатурою просто тому, що вона у нас є, а не тому, що вона нам потрібна", - поділився Марк.

Білл Марк працює в інституті SRI, на базі якого свого часу було створено стартап Siri, який займається розробкою голосового управління. У 2010 р. цей стартап придбала компанія Apple. Функція Siri вбудована в мобільні пристрої Apple і дає змогу керувати ними за допомогою голосу.

Раніше, з розвитком сенсорних інтерфейсів і голосового управління, експерти вже передбачали зникнення стандартних пристроїв введення, зокрема комп'ютерної миші.

У 2008 р., виступаючи з доповіддю, колишній глава Microsoft Білл Гейтс (Bill Gates) підкреслив, що одним з найбільш істотних змін у технологічній сфері в найближчі 10 років стане те, як людина взаємодіє з комп'ютером.

"Сьогодні переважна більшість використовує клавіатуру й мишу і вважає це цілком звичайним. Одна з головних змін, яка нас чекає і яку ми сильно недооцінюємо, це те, як ми буде взаємодіяти з комп'ютерними пристроями", - заявив Гейтс, зробивши акцент на управлінні комп'ютером за допомогою людської мови.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: смерть клавіатури, експерти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]