Чт, 2024-04-18, 07:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:02
Експерти склали рейтинг найуспішніших політиків року
Інші останні Політичні новини
  Експерти назвали політиком року лідера УДАРу Віталія Кличка. Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати експертного опитування, які презентувала на прес-конференції аналітик фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна.

Найуспішнішим політиком року, на думку експертів, став Кличко. За ним - Петро Порошенко (за підсумками 2012 року найуспішнішим політиком експерти називали Олега Тягнибока).

У свою чергу найменш успішним політиками 2013 року експерти назвали президента Віктора Януковича та прем’єр-міністра Миколу Азарова (у 2012 році це була Наталія Королевська).

Найбільш значущою позитивною подією 2013 року абсолютна більшість експертів уважає Євромайдан.

Відмова від підписання Угоди про асоціацію з ЄС стала найбільш негативною подією, на другому місці – підписання угод з Росією. Деякі експерти ці ж події позначають як такі, що мають як позитивні, так і негативні сторони.

Головним успіхом України у внутрішній політиці 2013 року експерти назвали Євромайдан як консолідаційний для українського суспільства фактор, вплив здатності суспільства до самоорганізації і протесту.

На другому місці серед основних успіхів – тимчасове об’єднання зусиль влади і опозиції навколо євроінтеграції, ухвалення низки євроінтеграційних законів. Втім, 9 експертів вважають, що жодних вагомих успіхів у внутрішній політиці України не було.

У зовнішній політиці більшість експертів не бачать ніяких вагомих успіхів у 2013 році.

Головною поразкою у внутрішній політиці України у 2013 році стала соціально-економічна криза, відсутність реформ і намірів їх проводити. Експерти також відзначають посилення авторитаризму в Україні та спроби силового розгону Майдану, репресії, небажання покарати винних у розгоні протестів.

Частина учасників акції на Майдані і далі протестуватиме на безстроковій основі – так більшість експертів бачать перспективу акцій на Майдані.

Головним досягненням акцій протесту на Майдані експерти називають розвиток здатності суспільства до самоорганізації. Іншими важливими досягненнями – демонстрацію сили громадянського суспільства в Україні та усвідомлення і підтримку країнами ЄС європейського вибору українців.

Основною невдачею акцій протесту на Майдані експерти вважають відсутність сформульованої стратегії і тактики дій.

Окрім цього, невдачами протестних акцій є нездатність змусити владу рахуватися із суспільною думкою та недосягнення основних вимог протесту. Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва 19-25 грудня 2013 року провів експертне опитування "2013-й рік в оцінках експертів".

Метою опитування було з’ясувати думки експертів щодо основних підсумків 2013 року для України та прогнозів на наступний рік. Усього було опитано 45 експертів.

Опитування було проведено в рамках проекту "Громадський соціологічний консорціум" за фінансової підтримки міжнародного фонду "Відродження" та програм МАТРА Королівства Нідерланди, а також Національного фонду підтримки демократії США.

Нагадаємо, за підсумками опитування, проведеного раніше повідомлялося, що якби президентські вибори проводилися у вересні 2013 року, гарантувати собі перемогу в другому турі зміг би тільки один опонент чинного глави держави - Віталій Кличко.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 921 | Додав: nowyny | Теги: рейтинг найуспішніших політиків рок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]