Пт, 2024-03-29, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:59
Експерти та депутати оцінили перші кадрові призначення Порошенка
Інші останні Новини України

Першими указами на посту президента України Петро Порошенко призначив колишнього власника Українського медіахолдингу (УМХ) Бориса Ложкіна головою Адміністрації президента, його першим заступником - нардепа від "Батьківщини" Геннадія Зубка. Крім того, своїм першим помічником глава держави призначив колишнього посла України в Норвегії Юрія Онищенка, Держуправління справами очолив колишній радник Черновецького Сергій Березенко, а прес-секретарем президента став журналіст "5 каналу", що належить Порошенку, Святослав Цеголко. Олег Рафальський, як і в часи президентства Януковича, і далі обійматиме посаду заступника глави АП. ЛІГАБізнесІнформ з'ясувала, що думають про нові призначення політик, політолог, громадський активіст і представник медіа-бізнесу.

Інна Богословська, народний депутат України

- Радують два призначення - Ложкіна і Онищенка. Ложкіна знаю дуже добре - ще з Харкова. Перше і головне - він сучасна і європейська людина. Це такий антисовковий хід. Головне завдання України сьогодні - закінчити з пострадянською країною і почати будувати демократичне суспільство. Ложкін не є совковою людиною ідеологічно. Деякі говорять про нестачу у нього досвіду державного управління - я вважаю, що це якраз плюс, а не мінус. Ложкін зробив з нуля найбільшу медійну компанію, він може стати цінною допомогою для глави держави.

Радує призначення Онищенка, з яким я познайомилася, коли він був послом у Норвегії. Ця людина справив враження професіонала: підхід, організація робочого процесу, з погляду ідеологічної бази - дуже гідні обидва (Ложкін і Онищенко - ред.).

Зубко - багато сказати не можу, ніколи не стикалася з ним, в силу його життєвої історії... У будь-якому разі, я люблю людей, які дуже багато вчаться, вони викликають у мене тиху надію, що ми отримаємо електронний уряд. Пройшов депутатську школу, це добре. Подивимося.

Рафальський? Я відразу говорила, що якщо Ложкін піде в Адміністрацію, Рафальського він повинен буде залишити, адже він високий професіонал. Це людина, яку можна призначати держсекретарем в будь-якому міністерстві, він знає бюрократичну кухню.

Цеголко - чудове призначення, це совість журналістики, професійний, не втратив справжнього серця. Він ще й людина, яка робить все з душею. Хочу лише побажати, щоб не зачерствів.

Володимир Фесенко, політолог

- Фактичним керівником Адміністрації президента, думаю, буде сам президент Петро Порошенко. Новопризначені керівники будуть лише виконувати його політичні установки. У цьому плані ситуація кардинально відрізнятиметься від подібних призначень попередніми главами держави.

Призначення на посаду голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна, людини, що не має досвіду державного управління, людини з бізнесу, найпевніше, означає, що Порошенко хоче кардинально модернізувати і реформувати діяльність АП, зробити її більш динамічною. Плюс акцент робитиметься на посилення інформаційної політики та комунікації. А брак досвіду нового керівника буде компенсуватися за рахунок досвіду і професійних якостей його заступників.

І в цьому зв'язку виглядає логічним призначення Олега Рафальського на посаду заступника глави АП. Рафальський, може бути, найефективніший бюрократ у цій сфері. Ніхто краще за нього не знає, як повинна працювати Адміністрація як державний інститут, як АП повинна комунікувати з іншими держструктурами, який повинен бути документообіг і т.д.

Що стосується призначеного на посаду голови Держуправління справами Сергія Березенка, який був радником колишнього мера Леоніда Черновецького, то тут, ймовірно, спрацював фактор довіри. Адже, наскільки мені відомо, Порошенко і Березенко не раз перетиналися в питаннях бізнесу. А що стосується співпраці з Черновецьким, то, з одного боку, була так звана молода команда екс-мера, а з іншого - були люди з бізнесу, які шукали лояльності київської влади для вирішення своїх бізнес-задач, до них і належав новий Держуправсправами.

- Святослав Цеголко і Геннадій Зубко - мої добрі знайомі, я вітаю країну, сподіваюся, у них вийде показати себе ефективними менеджерами. Ложкін побудував найбільшу, економічно ефективну медіа-імперію в Україні. Самі по собі люди є перевіреними профі у своїх напрямках. Хто такий Онищенко, я, чесно кажучи, не знаю...

Єгор Соболєв, глава Люстраційного комітету України

Бажаю, щоб у них все вийшло, але дуже раджу новому президенту підбирати такі кадри через відкриті конкурси: так можна знайти найсильніших людей у країні, яких зараз дуже багато, але вони роками були країні не потрібні. Зараз є прекрасна можливість їх мобілізувати.

Ложкіна знаю особисто, він сильний менеджер. Чи вдасться йому стати сильним керівником для президента? Я думаю, для цього у нього є талант. Інша річ, що з талантом менеджерів і у президента, і у керівника його офісу мають бути принципи і бажання зробити країну успішною, а її політику - ефективною. Ось тут потрібен, зокрема, безкомпромісний підхід до корупції, кумівства, зрадництва, саботажу, якими зараз пронизана наша країна. Чи вистачить у них цього безкомпромісного підходу? Я б дуже хотів, щоб вистачило, я думаю, ми всі в цьому зацікавлені.

Рафальський? Чесно кажучи, не дуже з ним знайомий, не знаю, яку роль він грав, тому не впевнений, що маю право коментувати.

Що стосується Березенка... До людей, які були в команді Черновецького, не може бути доброго ставлення. Я б на місці президента не брав до себе людей з пірамід корупції та мародерства. З іншого боку, "Беркут", який стріляв на Майдані, а тепер помирає за Україну, показує, що у кожного є шанс змінити життя.

Олексій Погорєлов, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси

Борис Ложкін - успішний підприємець, який побудував видавничий бізнес, за охопленням аудиторії не менш впливовий, ніж телебачення. Кількість проектів, які він створив і якими керував з бізнес-партнерами і редакторами, характеризує його як сильного партнера і ефективного бізнесмена. Я впевнений: такі якості - це те, що повинно дозволити йому ефективно керувати Адміністрацією президента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: admin | Теги: кадрові призначення, експерти, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]