Пт, 2024-04-19, 20:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Експерти - Тимошенко допустила п’ять помилок, які коштували їй надто дорого
Інші останні Політичні новини

На думку експертів Міжнародного центру перспективних досліджень, Юлія Тимошенко під час виборчої кампанії допустила п’ять помилок, які коштували їй надто дорого.

Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику МЦПД «Inside Ukraine», повідомили IA ZIK у центрі.

«Тривала ізоляція від політичних процесів у країні і занадто великий антирейтинг, щоб розраховувати на перемогу, від початку ставив під сумнів доцільність боротьби Юлії Тимошенко за президентське крісло цього року. Позиція Тимошенко щодо участі у виборах призвела до того, що деякі з її соратників (наприклад, Микола Томенко чи Олександр Бригінець) заявили про вихід із фракції «Батьківщини». У ході кампанії змінив свою позицію і Юрій Луценко, відкрито підтримавши Петра Порошенка», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, неефективною виявилася і виборча кампанія лідерки «Батьківщина», яка відзначалася хаотичністю та неструктурованістю.

«У багатьох випадках Тимошенко відверто імітувала дії інших кандидатів, не згенерувавши чогось якісно нового. Її основним меседжем стала боротьба з олігархами, розрахована передусім проти Петра Порошенка. Крім того, риторика Тимошенко відзначалася цілеспрямованою агресією, тоді як в суспільстві існує більший запит на миротворців, ніж на воїнів, – повідомляють у Міжнародному центрі перспективних досліджень. – Політик зробила ставку на активну присутність на телебаченні, але ставлення українців до телебачення за останні роки змінилося, ставши набагато критичнішим».

Також, на думку експертів, проти Тимошенко зіграло і те, що з перших же днів після звільнення вона активно включилася у політичні процеси в країні, намагаючись при цьому не асоціюватися напряму з урядом.

«Під її пильним контролем «Батьківщина» та «Свобода» формували перехідний уряд, ділили посади, призначали голів обласних та районних адміністрацій. Все це відбувалося за принципом партійних квот, який показав суспільству, що нова влада не націлена радикально змінювати систему, а хоче очолити існуючі схеми, – сказано у повідомленні. – Проблемою Юлії Тимошенко у цій кампанії також була відсутність яскравого антипода, роль якого завжди виконував Віктор Янукович. Політик звикла будувати кампанії на агресивній критиці опонентів, тоді як зараз її основним опонентом є представник демократичного табору».

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: експерти, тимошенко, п’ять помилок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]