Пт, 2024-03-29, 06:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
Експорт безпілотників з зброєю на борту дозволили США
Інші останні Новини світу

США дозволили експорт безпілотників з зброєю на борту: Держдепартамент оголосив про нову експортної політики, вперше дозволивши поставки за кордон військових машин такого роду. Подібних змін домагалися і військові союзники США, і компанії-виробники бойових дронів, передає NEWSru.com з посиланням на Reuters.

Деталі політики засекречені. У повідомленні Держдепу сказано, що експорт буде дозволений тільки через урядові програми і "при жорсткому регулюванні", включаючи чітко окреслену сферу використання та гарантії від покупців.

Яким чином союзники зможуть використовувати імпортні БПЛА, неясно. Reuters нагадує, що дрони зіграли найважливішу роль в боротьбі США з терористами на території Іраку, Афганістану, Пакистану та Ємену.

Reuters повідомляє, що американська Асоціація авіакосмічної індустрії (Aerospace Industries Association) направила запит владі про проведення закритого брифінгу з роз'яснення нової політики.

Також в повідомленні Держдепу зазначається, що США мають намір при експорті безпілотників дотримуватися міжнародного режиму контролю ракетних технологій, який жорстко обмежує продаж літальних апаратів з дальністю польоту від 300 кілометрів і корисним навантаженням від 500 кілограмів. Чинний режим пропонує забороняти подібні угоди за винятком рідкісних випадків, виправданих міркуваннями нерозповсюдження та експортного контролю.

Раніше американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем на виступі в клубі невеликого містечка Іслі в штаті Південна Кароліна зробив гучну заяву. Захищаючи безпілотники (БПЛА) як метод боротьби з терористами на Близькому Сході, він навів загальну цифру загиблих від таких ударів.

Це при тому, що за вісім років, протягом яких застосовуються безпілотники, статистика жертв на офіційному рівні не наводилася жодного разу.

"Ми вбили 4700 осіб", - сказав сенатор.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: зброя на борту, безпілотник, США, експорт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]