Чт, 2024-03-28, 12:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Електронні петиції запровадила Київрада: звернення має набрати тисячу підписів
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київська міська рада затвердила положення про електронні звернення та петиції. Про це 8 жовтня повідомила прес-служба міськради.

"Проект рішення був запропонований для розгляду депутатам як невідкладний. Більшість депутатів його підтримали", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що електронна петиція після реєстрації на сайті Київради має набрати тисячу електронних підписів протягом трьох місяців з моменту публікації. Після цього її буде розглянуто органами або посадовими особами, яким вона адресована, профільними постійними комісіями Київради та винесено на пленарне засідання.

Згідно з прийнятим документом, електронне звернення – це викладені в електронній формі письмові пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги до київського міського голови, депутатів Київради і міської влади в цілому.

Раніше президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої главі держави.

Сервіс електронних звернень був відкритий для громадян 28 серпня. На розгляд президента петиція може потрапити, якщо за три місяці збере щонайменше 25 тисяч підписів громадян. У разі підтримки петиції, АП повинна розглянути її протягом 10 днів.  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: електронні петиції, тисячу підписів, звернення, Київрада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]