Пт, 2024-03-29, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:00
Електронний каталог місць української пам’яті планують створити у Чехії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Чехії планують створити електронний каталог місць української пам’яті

Посольство України у Чехії наступного року планує почати роботу над створенням електронного каталогу місць української пам’яті на території країни.

Про це повідомив посол України в Празі Євген Перебийніс на своїй сторінці у Facebook.

У зв’язку з цим посол попросив допомоги українців з усіх куточків Чехії у пошуку поховань видатних українців.

"Якщо ви знайшли таку могилу або пам’ятник, особливо в регіонах, будь-ласка, сфотографуйте її, опишіть її точне місце розташування і надішліть цю інформацію нам будь-яким зручним для вас способом", - звернувся посол.

Посол також розповів, що минулого року було впорядковано та відновлено чимало місць української пам’яті та поховань видатних українців - 11 у Празі, 3 у Подєбрадах та 2 пам’ятники у Ліберці і Пршібрамі.

"Якщо ж говорити конкретно, то за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ України у місті Ліберець було відновлено пам’ятник воїнам УНР, у місті Пршібрам - пам’ятник відомого українського скульптора Михайла Бринського", - розповів посол.

У Празі, серед інших, впорядковано могили Івана Пулюя та Івана Горбачевського, Миколи Стаховського та Миколи Тобілевича.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1122 | Додав: adminA | Теги: Чехія, електронний каталог місць українськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]