Пт, 2024-04-19, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:15
Еліна Світоліна стала четвертою "ракеткою" світу - рейтинг WTA
Інші останні Спортивні новини

Рейтинг WTA: Еліна Світоліна стала четвертою "ракеткою" світу

Лідер українського тенісу знову обновила особистий і національний рекорди в світовій класифікації.

Завдяки своєму тріумфу на турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) Premier 5 в Торонто (Канада) Еліна Світоліна змогла піднятися на ще одну сходинку в рейтингу WTA і посісти 4 місце, повідомляє Btu.

Для Cвітоліної, як і для всього національного тенісу, - це новий особистий рекорд (в одиночному розряді WTA), а також повторення рекорду Андрія Медведєва, екс-четвертої "ракетки" світу в Асоціації тенісистів професіоналів (АТР). Медведєв посів четверте місце у чоловічій класифікації в кінці травня 1994 року в віці 19 років і протримався на цій позиції три тижні.
Читайте також: Долгополов пробився до основної сітки Мастерса в Цинциннаті

Світоліна стала першою тенісисткою в історії туру, якій вдалося взяти три титули поспіль на турнірах Premier 5 зі старту сезону (система була введена у 2009 році). Раніше за вісім сезонів у WTA взагалі жодна тенісистка не вигравала три титули цієї категорії навіть в довільному порядку. По два трофея на Premier 5 за рік збирали Каролін Возняцкі (2010), Марія Шарапова (2011), Серена Вільямс (2013, 2014) і Вікторія Азаренко (2013).

Для Світоліної це вже п'ятий кубок в поточному сезоні (Тайбей, Дубай, Стамбул, Рим, Торонто). Еліна утримує перше місце за кількістю титулів в цьому році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: рейтинг WTA, Еліна Світоліна, четверта ракетка світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]