Пт, 2024-03-29, 14:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Єлісєєв - Росії не дозволять розгорнути свою "гібридну" миротворчу місію на Донбасі
Інші останні Новини України

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що на Донбасі буде розгорнута "класична" миротворча місія ООН, а не російська - "гібридна".

Про це Єлісєєв заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Зараз ми працюємо в тісній координації з нашими міжнародними партнерами. Важливо відзначити, що у нас є повна підтримка і спільне бачення цього процесу. Зокрема, наявність потужної підтримки підтвердили результати переговорів президента України в Брюсселі. Тобто майбутня миротворча місія повинна бути розміщена на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського державного кордону, і без участі агресора", - сказав він.

"Якщо говорити про змістовне наповнення, то бачення параметрів місії після детальних консультацій із нами було представлено російській стороні спецпосланцем США Куртом Волкером. Хоча, як ви знаєте з коментарів самого Курта, Росія намагається грати свою гру. Однак хотів би наголосити, що ця ініціатива буде реалізована тільки як класична місія, а не гібридна, яку безуспішно намагається продавити Росія", - зазначив Єлісєєв.

За його словами, Москва істерично боїться введення миротворчої операції на Донбас, оскільки це буде означати катастрофічну втрату Росією впливу на процеси в Україні.

Нагадаємо, в РФ заявляють, що повноцінна миротворча операція на окупованому Донбасі є неприйнятною з погляду Мінських угод, і наполягають, що миротворці ООН повинні базуватися лише на лінії розмежування на Донбасі для гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Окрім того, в Росії заявляють, що питання введення миротворців ООН треба погодити з бойовиками самопроголошених "Л/ДНР".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 638 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Єлісєєв, гібридна миротворча місія, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]